τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Διάρκεια: 4 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 29 Απρ, 2016 | Τιμή: €230 κατ'άτομο

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΣ

 

1η ΜΕΡΑ, Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29/04/16, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΡΑΦΗΝΑ – ΑΝΔΡΟΣ (448 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας. Με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο, άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής για την Άνδρο στις 17:30. Άφιξη στο λιμάνι της Άνδρου στις 19:30. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο στα Αποίκια. Τακτοποίηση στα δωμάτια και αναχώρηση για την εκκλησία της Παναγίας η οποία βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ακολουθεί δείπνο σε νηστίσιμο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ, 30/04/16, ΑΝΔΡΟΣ .

Πρωινό. Αναχώρηση για να γνωρίσουμε από κοντά την όμορφη χώρα, η οποία είναι χτισμένη σε βενετσιάνικο ρυθμό πάνω σ΄ ένα βράχο, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, εναρμοσμένη με το περιβάλλον την όμορφη Άνδρο. Θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια και να θαυμάσουμε τα μοναδικά Ανδριώτικα αρχοντικά, τα επιβλητικά κτίρια, τα απλωτά σκαλιά και την ευρύχωρη πλατεία με δέντρα. Ακόμη θα δούμε τα δύο μουσεία σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης με τα αξιόλογα εκθέματα. Περνώντας την καμάρα, ακολουθώντας την οδό Εμπειρίκου θα βρεθείτε στην πλατεία του ΄΄ Αφανούς Ναύτη΄΄ και στη γεφυρούλα που συνδέει την Άνδρο και το νησάκι με τα ερείπια του κάστρου. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την εκκλησία της Παναγίας για να παρακολουθήσουμε τη θεία λειτουργία της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ακολουθεί πλούσιο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και διάφορα άλλα εδέσματα. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 01/05/16, ΑΝΔΡΟΣ.

Πρωινό. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εκκλησιαστεί στην κοντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια, ακολουθεί όμορφο γλέντι στο ξενοδοχείο με ένα εορταστικά παραδοσιακό μενού και όλες τις Πασχαλινές αποχρώσεις της Ανδριώτικης νοστιμιάς με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας. Ξεκούραση και το απόγευμα, μπορούμε να επικσφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας με το αγίασμα και την θαυματουργική εικόνα της Αγίας , η οποία βρίσκεται στα Αποίκια. Το κάτασπρο σαν περιστέρι Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας απέναντι από τα Αποίκια της Άνδρου όπου βγαίνει το φημισμένο νερό Σάριζα, χρονολογείται από το 1325 μ.Χ, όταν στην περιοχή Λίτρες παρουσιάζεται θαυματουργικά η Αγία Μαρίνα σε γέροντα ασκητή και του υποδεικνύει να βρει την κεκρυμμένη εικόνα της σε μια σχισμή ενός βράχου, όπως και έγινε. Ειβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για ένα από τα πιο όμορφα και καταπράσινα χωριά της Άνδρου τους Μένητες. Βρίσκονται πολύ κοντά στη Χώρα και παλαιότερα ανήκαν στην κοινότητα Μεσσαριάς. Το χωριό με τα κάτασπρα σπίτια του, απλώνεται από την εύφορη πεδιάδα της Μεσσαριάς μέχρι τις υπώρειες του όρους Πέταλο. Είναι ένας πανέμορφος, προστατευόμενος, παραδοσιακός οικισμός. Μπορεί κανείς να γνωρίσει το χωριό, περιδιαβαίνοντας τα λιθόστρωτα, παλαιά, δρομάκια του. Στην περιήγησή του ο διαβάτης θα συναντήσει πολλές πηγές, από τις οποίες αρδεύονται τα κατάφυτα περιβόλια και κτήματα των Μενήτων. Θα ανακαλύψει παλαιές βυζαντινές εκκλησίες και παρεκκλήσια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

 

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 02/05/16, ΑΝΔΡΟΣ–ΡΑΦΗΝΑ–ΙΩΑΝΝΙΝΑ (448 χλμ).

Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για αγορές αναμνηστικών και για μια τελευταία γνωριμία με το νησί. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Άνδρου απ΄ όπου θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής και θα αναχωρήσουμε για τη Ραφήνα στις 14:45. Άφιξη στη Ραφήνα στις 16:40, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση στο δρόμο, άφιξη στην πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 80 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 230 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή πείρα του οδηγού μας.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα - Άνδρος και Άνδρος - Ραφήνα, σε οικονομική θέση.

-Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Άνδρο σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας 3*** στα Αποίκια (Hotel Pighi Sariza) .

-Τρία (3) πρωινά.

-Δύο δείπνα και ένα γεύμα την Κυριακή του Πάσχα, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Συνοδός γραφείου.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

*Σημείωση : Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.