τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΝΑΞΟΣ ΜΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Διάρκεια: 5 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Τρίτη 28 Ιούλ, 2020 | Τιμή: €300 κατ'άτομο

ΝΑΞΟΣ ΜΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

5 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ

 

**Oι εκδρομές μας πραγματοποιούνται με πληρότητα 50 % και

τηρώντας κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο για ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι**

 

1η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 28/07/20 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΑΞΟΣ.

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο, άφιξη στο λιμάνι, όπου θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής για την Νάξο στις 17:30. Άφιξη στο λιμάνι της Νάξου περίπου στις 23:35, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ , ΤΕΤΑΡΤΗ , 29/07/20 , ΝΑΞΟΣ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να γνωρίσουμε το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων. Πρώτη μας στάση το Φιλώτι, το μεγαλύτερο χωριό των Κυκλάδων, κέντρο της κτηνοτροφικής παραγωγής. Εδώ θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας της Φιλωτίτισσας. Συνεχίζουμε για τον Απείρανθο ,το πολιτιστικό κέντρο της Νάξου, παραδοσιακό πετρόκτιστο χωριό στα 640 μ. υψόμετρο με ιδιαίτερη δόμηση .Ενετικοί πύργοι , όμορφα παλιά διώροφα σπίτια , μαρμάρινα καλντερίμια με καμάρες , γραφικές πλατείες με καφενεία δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που σπάνια συναντάται στον κυκλαδικό χώρο . Σχετική παραμονή για να απολαύσουμε τον καφέ μας . Επόμενη στάση μας η Κεραμωτή παραδοσιακό χωριό, χαμένο μέσα σε πλούσια βλάστηση. Στο σημείο αυτό υπάρχει μια μικρή εκκλησία αφιερωμένη στην Ύψωση του Σταυρού. Η θέση της εκκλησίας είναι μοναδική, καθώς μπορεί κανείς να διακρίνει από εκεί τμήμα της ανατολικής αλλά και της δυτικής ακτής της Νάξου. Στη συνέχεια περνώντας από τα χωριά Κόρωνος, Σκαδό και Μέση, φτάνουμε στο βορειότερο χωριό του νησιού, τον Απόλλωνα, όπου υπάρχει ένα μεγαλειώδες ημιτελές άγαλμα Κούρου. Παραμονή για φαγητό και κολύμπι στο μικρό όρμο . Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση . Το απόγευμα μας θα είναι ελεύθερο για να απολαύσετε την βόλτα σας στα γραφικά δαιδαλώδη στενάκια της χώρας . Διανυκτέρευση .

 

3η ΜΕΡΑ , ΠΕΜΠΤΗ, 30/07/20 , ΝΑΞΟΣ .

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να περιηγηθούμε στην κεντρική Νάξο . Πρώτη μας το χωριό Χαλκί με τα νεοκλασσικά κτήρια και τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Πρωτόθρονης και το αποστακτήριο κίτρου στο οποίο παράγεται το ομώνυμο λικέρ. Συνεχίζουμε για το χωριο Μονή για να επισκεφθούμε το εκπληκτικό μοναστήρι της Παναγίας της Δροσιανής.Απο εκεί θα καταλήξουμε στην περιοχή Γύρουλας όπου θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό χώρο του ναού της Δήμητρας . Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε μία από τις διασημότερες παραλίες της Νάξου , τη θρυλική παραλία της Αγίας Άννας, φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου . Η ατέλειωτη χρυσή αμμουδιά της φιλοξενεί δάσος με κέδρους που χαρίζουν φυσική σκιά στους επισκέπτες της . Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να απολαύσουμε το μπάνιο μας και για φαγητό . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση .

Το απόγευμα θα γνωρίσουμε τη Χώρα της Νάξου η οποία μας καλωσορίζει με την Πορτάρα και το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Θα δούμε επίσης το κάστρο το οποίο είναι χτισμένο από τον ενετό Μάρκο Σανούδο, χαρακτηριστικό δείγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περατζάδα στην γραφική Χώρα . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση .

 

4η ΜΕΡΑ , ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31/07/20, ΝΑΞΟΣ – ΠΑΡΟΣ - ΝΑΞΟΣ.

Πρωινό. Προαιρετική αναχώρηση για το λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής για τη Πάρο στις 0915. Άφιξη γύρω στις 10:05 στην Πάρο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τις Πεταλούδες, τοπίο με ξεχωριστή ομορφιά, πυκνή βλάστηση και πολλά νερά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Χριστού στο Δάσος καθώς και το ναό του Αγίου Αρσενίου, πολιούχου της Πάρου, ο οποίος καταγόταν από τα Ιωάννινα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το βόρειο άκρο του νησιού για να επισκεφθούμε το όμορφο παραλιακό χωριό , τη Νάουσα .Διασχίζοντας την ορεινή Πάρο, θα δούμε την περιοχή που έβγαινε το περίφημο μάρμαρο της Πάρου, η «παρία λίθος» και θα θαυμάσουμε τις Κολυμπήθρες, μια ξεχωριστή αμμουδιά δυτικά της Νάουσας, με τεράστιους βράχους σε περίεργα σχήματα που θυμίζουν γλυπτά. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για φαγητό και μπάνιο . Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Παροικία , η οποία αποπνέει μια σπάνια αίσθηση φινέτσας και αριστοκρατικότητας . Ακολουθεί επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής ή Καταπολιανής, από τα σπουδαιότερα μνημεία των Παλαιοχριστιανικών χρόνων στη χώρα μας και το κάστρο. Χρόνος ελεύθερος για αγορές αναμνηστικών και βόλτα στην όμορφη χώρα . Αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής για τη Νάξο στις 22:00. Άφιξη στην Πάρο στις 22:45. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ , ΣΑΒΒΑΤΟ , 01/08/20, ΝΑΞΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι, όπου θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά στις 09:30. Άφιξη στον Πειραιά περίπου στις 14:45. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για φαγητό και καφέ, άφιξη στην πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 300 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, άνετο, υπερυψωμένο, πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής μας .

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης, Πειραιά – Νάξο - Πειραιά.

- Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στη Νάξο, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας.

- Τέσσερα (4) πρωινά.

- Τοπικό φόρο διανυκτέρευσης.

- Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.

-Συνοδό γραφείου που θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες, για την εκτέλεση του προγράμματος και τις περιηγήσεις σας.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης.

- Ημερήσια εκδρομή στην Πάρο € κατά άτομο .

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα «περιλαμβάνει».

 

* Σημείωση : Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.