τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 20 Απρ, 2020 | Τιμή: €695 κατ'άτομο

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

7 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΤΗΣ UNESCO - ΠΟΛΩΝΙΑ

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΧΩΡΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ –

ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 20/04/2020, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (864 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Ελλάδας – Σκοπίων - Σερβίας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό . Άφιξη στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 21/04/2020, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (378 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ευρώπης, τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και συνεχίζουμε με το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, την πλατεία των Ηρώων, τον πύργο των Ψαράδων που αποτελεί το σύμβολο της πόλης , την εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα βιτρώ, την πινακοθήκη και τα μουσεία πολεμικής και μουσικής ιστορίας. Θα ακολουθήσει χρόνος ελεύθερος στα φημισμένα καφέ Νιού Διόρκ και Ζερμπό, φημισμένα για τη μοναδική τους ατμόσφαιρα. Ακόμη μπορείτε να περιπλανηθείτε στον πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα καθώς επίσης και στα μεσαιωνικά δρομάκια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 22/04/2020, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΧΩΡΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ–ΚΡΑΚΟΒΙΑ (392 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Σλοβακίας όπου θα έχουμε στάση και σχετική παραμονή στην όμορφη Banska Bystrica για την Κρακοβία Η παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, είναι μια από τις πιο κομψές πόλεις της Ευρώπης με ιστορία 1.000 χρόνων και παραπάνω. Θεωρείται η καρδιά και η ψυχή της Πολωνίας, πατρίδα πολλών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες και έδρα ενός από τα πιο παλιά πανεπιστήμια του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 23/04/2020 , ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ.

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση στην Κρακοβία. Σήμερα θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη της Κρακοβίας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ολόκληρη η πόλη από το 1979. Δεν βομβαρδίστηκε ποτέ και εντυπωσιάζει με την αναγεννησιακή της αρχιτεκτονική, τα μοναστήρια, τα κτίρια του πανεπιστημίου και την μοναδική πλατεία της αγοράς με διαστάσεις 200 x 200 μέτρα. Μετά το παλάτι που δεσπόζει στο λόφο της Βάβελ και τον Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Πολωνών βασιλέων, θα επισκεφτούμε το ναό των Φραγκισκανών με τα μοναδικά βιτρό του Στανισλάβ Βισπιάνσκι σε ρυθμό αρ-νουβό. Συνεχίζουμε για το πανεπιστήμιο Γιαγκελόνιαν και την κεντρική πλατεία με τη παλιά αγορά των υφασμάτων και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον εμπορικό δρόμο Φλοριάνσκα, όπου και το ιστορικό καλλιτεχνικό στέκι καφέ Γιάμα Μιχαλίκα. Τέλος θα δούμε την Όπερα και το κομμάτι του παλιού τείχους με την πύλη Φλοριάνσκα και τον ομώνυμο εμπορικό δρόμο. Στη συνέχεια, αναχώρηση για εκδρομή στα αλατωρυχεία. Τα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία είναι στη Βιέλιτσκα, 15 χλμ. Ν.Α της Κρακοβίας και αποτελούν μια εκπληκτική εμπειρία κάτω από τη γη . Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24/04/2020 , ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ ( 330 χλμ. )

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Άουσβιτς όπου θα επισκεφθούμε το πιο γνωστό Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, σύμβολο τρόμου, της γενοκτονίας και του ολοκαυτώματος, που αποτελεί μια ανατριχιαστική ανάμνηση για κάθε επισκέπτη. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για την πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία μέσω ενδιάμεσων στάσεων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 25/04/2020, ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ).

Πρωινό και ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων , την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 26/04/2020, ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (440 χλμ.)

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα έχουμε απ΄ ευθείας πτήση για Αθήνα στις 10:55 με την Aegean Airlines. Άφιξη στην Αθήνα στις 14:30. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 695 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

- Μία (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι, μία (1) διανυκτέρευση στη Βουδαπέστη, δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία και δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βαρσοβία σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****.

- Αεροπορικά εισιτήρια με απ΄ ευθείας πτήση από Βαρσοβία – Αθήνα με την Aegean Airlines.

- Φόροι αεροδρομίων.

- Έξι (6) πρωινά - μπουφέ.

- Έξι (6) δείπνα.

- Τοπικούς φόρους των πόλεων.

- Έμπειρο αρχηγό - ξεναγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία ,αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης .

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Είσοδο στα Αλατωρυχεία .

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα « περιλαμβάνει » .

 

Προσοχή ! Ταξιδεύετε με την καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή με διαβατήριο σε ισχύ .

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.