τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΣΟ

Διάρκεια: 2 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Τρίτη 24 Μάρ, 2020 | Τιμή: €98 κατ'άτομο

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΣΟ

2 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ – ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ

 

1η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 24/03/20, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ ( 475 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί και αναχώρηση. Στο δρόμο μας, στάση για καφέ στη Ναύπακτο και συνεχίζουμε για τους Δελφούς, όπου θα έχουμε σχετική παραμονή για γνωριμία. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την ορεινή κωμόπολη, ονομαστή για τα υφαντά της και το μπρούσκο κρασί της, την Αράχωβα. Εκεί θα μείνουμε για φαγητό και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Λουκά, γνωστό για τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά του, τα οποία είναι από τα σπουδαιότερα στον ελληνικό χώρο. Από εκεί, αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα του νομού Εύβοιας τη Χαλκίδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την όμορφη πόλη η οποία είναι χτισμένη στις δύο όχθες του Ευρίπου. Η μία της πλευρά «πατάει» πάνω στην Εύβοια, ενώ η άλλη στη Στερεά Ελλάδα. Η πρώτη εικόνα της πόλης είναι η εντυπωσιακή κρεμαστή καλωδιωτή γέφυρα η οποία ενώνει την ηπειρωτική Ελλάδα με το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί σε έκταση, την Εύβοια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 25/03/20, ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ (ΠΡΟΚΟΠΙ) – ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (450 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το χωριό Προκόπι, για επίσκεψη στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του αγίου. Προσκύνημα στον Άγιο και χρόνο ελεύθερο για καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, που βρίσκεται στην καρδιά μιας πυκνόφυτης έκτασης και είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στον ναό του Μοναστηριού φυλάσσονται τα ευωδιάζοντα και θαυματουργά οστά του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, το θυμιατό και το πετραχήλι του Αγίου. Συνεχίζουμε για το λιμάνι της Αιδηψού όπου θα έχουμε παραμονή για φαγητό. Από εκεί θα πάρουμε το καραβάκι για να περάσουμε απέναντι στο παραλιακό χωριό, που αποτελεί πέρασμα για τη Βόρεια Εύβοια, την Αρκίτσα. Μέσω Καμένα Βούρλα – Καρδίτσα - Τρίκαλα και ενδιάμεσες στάσεις επιστρέφουμε στην πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 98 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

 

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Χαλκίδα, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας, με πρωινό.

 

- Τοπικό φόρο διαμονής.

 

- Εισιτήρια γραμμής Αιδηψό – Αρκίτσα.

 

- Συνοδό γραφείου που θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες, για την εκτέλεση του προγράμματος και τις περιηγήσεις σας.

 

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

 

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκεδάσεως.

- Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.