τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

GRECIA SALENTINA ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

Διάρκεια: 5 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 21 Μάρ, 2020 | Τιμή: €320 κατ'άτομο

GRECIA SALENTINA ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ (MAGNA GRECIA) – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ (GRECIA SALENTINA) – ΜΠΑΡΟΚΟ ΛΕΤΣΕ,

ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΙΚΗ ΜΑΤΕΡΑ – ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΟΥΛΛΩΝ

 

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 21/03/20, ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ, (80 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το βράδυ στις 21:15, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι (στις 00:30 – 22/03/20). Διασκεδάστε στους πολυτελείς χώρους του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 22/03/20, ΜΠΑΡΙ–ΜΑΤΕΡΑ–ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ (PAESTUM), (245 χλμ).

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Μπάρι. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Ματέρα, γνωστή ως ΄΄η Καππαδοκία της Δύσης΄΄ και που έχει ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου και σχετική παραμονή στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Κατόπιν αναχώρηση για την Ποσειδώνια (Paestum), έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ιταλίας. Εκεί μπορεί να θαυμάσει κανείς στοιχεία των ναών και τον δωρικό ναό , ο οποίος βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ασφαλώς σημαντικής αξίας είναι μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Ποσειδωνίας. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 23/03/20, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ (PAESTUM) – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΣΠΗΛΑΙΑ CASTELLANA - OSTUNI – ΛΕΤΣΕ, (369 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Αλμπερόμπελλο, στην περιοχή της Απουλίας. Φημισμένο ως ΄΄χωριό των τρούλων΄΄. Σχετική παραμονή εκεί για περιπάτους στα πέτρινα δρομάκια με τα πολλά καταστήματα και αναχώρηση για τα σπήλαια Castellana. Αυτό το δίκτυο των σπηλιών δημιουργήθηκε από τους υπόγειους ποταμούς που φιλτράρουν από κάτω μέσω των χωμάτων του ασβεστόλιθους των λόφων Muge. Οι απέραντες αίθουσες ανακαλύφθηκαν το 1938 και έχουν μια άπειρη ποικιλία θαυμάσιων συμπήξεων : πλουσιοπάροχα χρωματισμένοι σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Αυτό το μεγάλο θέαμα φτάνει σε ένα αποκορύφωμα στην ΄΄Άσπρη Σπηλιά΄΄ η οποία αστράφτει από τα κρύσταλλα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Ostuni, , τη ΄΄Λευκή πόλη΄΄. Στο κέντρο της παλιάς πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό που έχει στοιχεία ρωμανικά και γοτθικά και την εκκλησία του San Vito που στεγάζει ένα μικρό αρχαιολογικό μουσείο στο οποίο επιδεικνύεται το ασβεστοκονίαμα που πετιέται η Delia, μια νέα γυναίκα που έζησε περίπου 25.000 χρόνια πριν και πέθανε πριν τον τοκετό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Λέτσε. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 24/03/20, ΛΕΤΣΕ–ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ–ΟΤΡΑΝΤΟ-ΜΠΑΡΙ, (242 χλμ).

Πρωινό. Περιήγηση στην περίφημη ΄΄Φλωρεντία του Νότου΄΄ το Λέτσε, που ήταν αποικία της Σπάρτης. Στο ιστορικό κέντρο, βλέπουμε το Ντουόμο, την κοσμική πιάτσα Ορόντζα, το Ρωμαικό αμφιθέατρο. Χρόνος ελεύθερος. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ελληνική περιοχή ΄΄Grecia Salentina΄΄ στα χωριά Καλημέρα, Σερνατία, Μαρτινιάνο, Μαρτάνο. Όλα με έντονα τα σημάδια της Μεγάλης Ελλάδας. Θα εντυπωσιασθούμε από τη φιλοξενία, την ευγένεια αλλά και την ΄΄Γκρίκο΄΄ ελληνική διάλεκτο που σώζουν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Οτράντο, σημαντικό λιμάνι που ιδρύθηκε από Έλληνες της Βυζαντινής εποχής. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του 17ου αιώνα, την βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Πέτρου με τις περίφημες αγιογραφίες κ.α. Από εκεί, αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για την Ηγουμενίτσα στις 19:30. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 25/03/20, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ, (80 χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 320 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Μπάρι – Ηγουμενίτσα σε καμπίνες τετράκλινες εσωτερικές (ΑΒ4) με w/c κα ντουζ.

Μία (1) διανυκτέρευση στην Ποσειδωνία (Paestum) και μία (1) διανυκτέρευση στο Λέτσε, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****.

-Τοπικοί φόροι των πόλεων.

- Δύο (2) πρωινά - μπουφέ.

- Δύο (2) δείπνα.

- Έμπειρο ξεναγό - αρχηγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-6-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκεδάσεως και μουσεία.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα ΄΄περιλαμβάνει΄΄.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.

 

5