τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΜΑΡΟΚΟ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 28 Σεπ, 2020 | Τιμή: € κατ'άτομο

ΜΑΡΟΚΟ

7 ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ

 

1η μέρα,  ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΡΑΚΕΣ.

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Ακαδημία αργά το βράδυ στις 24/03/20, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη, επιβίβαση στο αεροσκάφος της Aegean Airlines και στις 09:15 απευθείας πτήση για το Μαρακές. Άφιξη στο Μαρακές στις 12:45 και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη μεγαλούπολη του νότιου Μαρόκου, το εξωτικό Μαρακές, στην παλιά πόλη όπου τα ζωηρά χρώματα του πολύβουου σουκ, το κόκκινο χρώμα στους τοίχους της Μεδίνας, τα ανακατεμένα αρώματα από τα χιλιάδες μπαχαρικά και οι ήχοι των παραμυθάδων, των πυροφάγων και των γητευτών των φιδιών κάνουν το Μαρακές το πιο εξωτικό μέρος του κόσμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα, ΜΑΡΑΚΕΣ - MΠΕΝΙ ΜΕΛΛΑΛ - ΙΦΡΑΝ – ΦΕΖ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση διασχίζοντας μια μαγευτική διαδρομή νοτιοδυτικά από την οροσειρά του Ατλάντα διαμέσου Mπενί Μελλάλ και Ιφράν για τη Φεζ. Άφιξη αργά το απόγευμα και αφού διασχίσουμε κατάφυτα τοπία σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο φτάνουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα,  ΦΕΖ.

Πρωινό. Αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην Μέκκα του Μαρόκου, μιας και είναι η πιο ιερή πόλη της χώρας η οποία θεμελιώθηκε το 791 μχ από τον Μουλά Ιντρίς τον 1ο, τον ιερό άντρα του Μαρόκου. Θα περιπλανηθούμε στο ανάκτορο των Μερινιδών, την δυναστεία που άκμασε και έφερε αίγλη και κύρος στην Φεζ. Πρόκειται για το παλαιότερο ανάκτορο του Μαρόκου, αφού καλύπτει μια επιφάνεια 800 εκταρίων. Η επίσκεψη γίνεται μόνο εξωτερικά. Εν συνεχεία θα περάσουμε από την Εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, από τις ωραιότερες και πιο πλούσιες της χώρας και θα καταλήξουμε στην Μεντίνα, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Εκεί θα χαθείτε στον λαβύρινθο με τα 9.202 σοκάκια και θα δείτε εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, έδρα του μουσουλμανικού Πανεπιστημίου της Φέζ που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα, ένα από τα παλιότερα του κόσμου, το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς του 2ουκαι την μεδρέσα ΜπουΙνανία. Εφόσον ο χρόνος το επιτρέψει, μέσα στην Μεδίνα μπορείτε να επισκεφθείτε και τα αυθεντικά βυρσοδεψία, που λειτουργούν ακόμα με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο. Στην συνέχεια επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Μπαταα. Η ξενάγησή μας τελειώνει με τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερινιδών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα, ΣΦΕΖ - ΜΕΚΝΕΣ – ΡΑΜΠΑΤ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα μέσω της πόλης Μεκνές. Η πόλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα μεγαλόπρεπα όνειρα του σουλτάνου Μουλάυ Ισμαήλ. Εντυπωσιακά σε μέγεθος είναι τα ερείπια του παλατιού και των στάβλων. Θα δούμε την πλατεία Ελ Χεντιμ, τις πύλες Μανσουρ και Κεμις. Ακολουθεί επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Μαρόκου Ραμπάτ, όμορφη πόλη με δενδροφυτεμένες λεωφόρους και ολόλευκα σπίτια. Θα δούμε το βασιλικό παλάτι, το μαυσωλείο του πρώην βασιλιά Μωχάμεντ Ε’, και τον ‘’Πύργο του Χασσάν’’.

 

Άφιξη στην Καζαμπλάνκα και ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την παλιά και την νέα πόλη περνώντας από τις φαρδιές δεντροφυτεμένες λεωφόρους. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, το τζαμί του Μωχάμεντ Ε, το δικαστήριο, τα γραφικά σουκς, την κεντρική αγορά κ.α. Λίγος χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα, ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Μαρακές. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Μαρρακές εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη. Ο μιναρές Κουτουμπία-σύμβολο της πόλης, το παλάτι Ελ Μπαχία, οι κήποι Μαζορέλ (τώρα ιδιοκτησία του Υβ σεν Λοράν) και η περίφημη πλατεία Τζέμα-ελ-Φνα με τους σαγηνευτές φιδιών, τους νερουλάδες, τις απαιτητικές μαϊμούδες και τους κάθε λογής πραματευτάδες, είναι τα πιο σημαντικά από όλα όσα θα δούμε. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Για το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο γνωστό κέντρο “Chez Ali” όπου θα παρακολουθήσουμε το διάσημο θέαμα “Fantasia” του Μαρρακές.

 

6η μέρα, ΜΑΡΑΚΕΣ - ΕΣΑΟΥΙΡΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη της Εσαουίρα που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού. Απέχει από το Μαρακές 175 χλμ και είναι η πιο ονομαστή από τις παραθαλάσσιες πόλεις του Μαρόκου. Με τα υπέροχα οχυρά της, τους μεγαλόπρεπους πέτρινους πύργους και έναν λαβύρινθο για Μεντίνα, η πόλη που είναι ντυμένη στα λευκά και τα μπλε, αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Θα ανεβούμε στο κάστρο όπου θα απολαύσετε την μαγευτική θέα. Στην περιοχή της Εσαουίρα και του Μαρακές φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Επιστροφή στο Μαρακές. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα, ΜΑΡΡΑΚΕΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για μια τελευταία γεύση από το Μαρακές, μπορείτε να περιπλανηθείτε στα παζάρια όπου μπορείτε να βρείτε τουριστικά είδη κ.α. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Επιβίβαση στο αεροσκάφος της Aegean και απ΄ ευθείας πτήση για Αθήνα στις 17:00. Άφιξη στο Ελ. Βενιζέλος στις 23:00. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην πόλη μας από μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :    ΕΥΡΩ / ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ.

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ : 335 ΕΥΡΩ / ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

• Μεταφορά με πούλμαν από Ιωάννινα – Ελ. Βενιζέλος – Ιωάννινα.

• Αεροπορικά εισιτήρια με απ΄ ευθείας πτήση από Ιωάννινα– Μαρακές και Μαρακές – Ιωάννινα με την AEGEAN AIRLINES.

• Φόροι αεροδρομίων.

• Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μαρακές, δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Φεζ και μία (1) διανυκτέρευση στην Καζαμπλάνκα σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 5*****.

• Έξι (6) πρωινά

• Έξι (6) δείπνα.

• Μεταφορές από αεροδρόμια – ξενοδοχεία και ξενοδοχεία - αεροδρόμια με πολυτελή, κλιματιζόμενα, τοπικά πούλμαν.

• Μεταφορές – μετακινήσεις βάση προγράμματος με πολυτελή, κλιματιζόμενα, τοπικά πούλμαν.

• Συνοδός του γραφείου μας.

. Τοπικός ξεναγός.

. Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.

. Είσοδος στα μουσεία Φεζ/Bouanania & Μαρακες / Bahia Palace.

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

. Χάρτες και ενημερωτικά έντυπα

. Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

. Φιλοδωρήματα (20 ευρώ / κατά άτομο.)

. Τα ποτά στα γεύματα.

Είσοδος στους κήπους Majorelle (περίπου 8 ευρώ)

Είσοδος στο Hassan mosque (περίπου 14 ευρώ)

• Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα .

 

 

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα το καινούριο σας διαβατήριο με 6μηνη ισχύ !!

 

 

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.