τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Διάρκεια: 3 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 29 Φεβ, 2020 | Τιμή: €154 κατ'άτομο

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/02/20, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ

( 475 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση για καφέ στη Ναύπακτο, συνεχίζουμε για τους Δελφούς, όπου θα έχουμε σχετική παραμονή για γνωριμία. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την ορεινή κωμόπολη, ονομαστή για τα υφαντά της και το μπρούσκο κρασί της, την Αράχωβα. Εκεί θα μείνουμε για φαγητό και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Λουκά, γνωστό για τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά του, τα οποία είναι από τα σπουδαιότερα στον ελληνικό χώρο. Από εκεί, αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα του νομού Εύβοιας τη Χαλκίδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

 

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 01/03/2020, ΧΑΛΚΙΔΑ (ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ).

Πρωινό. Γνωριμία με την όμορφη Χαλκίδα η οποία είναι χτισμένη στις δύο όχθες του Ευρίπου. Η μία της πλευρά «πατάει» πάνω στην Εύβοια, ενώ η άλλη στη Στερεά Ελλάδα. Η πρώτη εικόνα της πόλης είναι η εντυπωσιακή κρεμαστή καλωδιωτή γέφυρα η οποία ενώνει την ηπειρωτική Ελλάδα με το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί σε έκταση, την Εύβοια. Θα δείτε την πηγή της Αρέθουσας η οποία βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Μέσα στη πόλη της Χαλκίδας και όμως τόσο άγνωστος στο ευρύ κοινό, ένας ιερός χώρος άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη και την ιστορία της. Ακόμη θα δείτε το τζαμί του Εμίρ Ζαδέ που βρίσκεται στην πλατεία Πεσόντων Οπλιτών και είναι σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την παραλία της πόλης και πλησίον στο ναό της Αγίας Παρασκευής. Ακολουθεί επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της πόλης της Χαλκίδας, που χρονολογείται στον 5ο αιώνα μ.χ. κτισμένος πιθανόν πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού. Στη συνέχεια, περιπλανηθείτε στην παραλία η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Χαλκιδέων, αφού εδώ συγκεντρώνεται όλη η διασκέδαση και είναι το κομμάτι που ξεκινάει από την Παλαιά Γέφυρα και φθάνει μέχρι το εντυπωσιακό Κόκκινο Σπίτι, επάνω σε ένα βράχο που βρέχεται και από τις τρεις πλευρές από θάλασσα. Χρόνος ελεύθερος για να παρακολουθήσετε τα δρώμενα του ιδιότυπου καρναβαλιού που διαδραματίζεται στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου και συνήθως έχει θέματα που σχετίζονται με την μυθολογία και την ιστορία του τόπου ή την διακωμώδηση πολιτικών προσώπων και γεγονότων. Η Χαλκίδα και αυτή τη χρονιά φοράει τα αποκριάτικα της και σας υπόσχεται ένα μοναδικό θαλασσινό καρναβάλι σε ένα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ , ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 02/03/2020, ΧΑΛΚΙΔΑ - ΘΗΒΑ / ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (416 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη της Θήβας. Γνωριμία με την πόλη όπου θα δούμε τον πύργο - μουσείο Σαιντ Ομέρ και θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από κοντά τον περίφημο ΄΄βλάχικο γάμο΄΄. Είναι ένα έθιμο που φθάνει στις μέρες μας από το 1830, μετά την απελευθέρωση των ορεινών περιοχών, όταν οι Βλάχοι, δηλαδή οι τσοπάνηδες από την Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Ρούμελη άφησαν την άγονη γη τους και εγκαταστάθηκαν νοτιότερα. Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί ακούγεται ο σκάρος, το εγερτήριο των Βλάχων και οι εκδηλώσεις ξεκινούν. Τα μπουλούκια ανάβουν ξεχωριστά φωτιές στον πεζόδρομο και ψήνουν στη θράκα, την «προπύρα» την πίτα της νύφης. Το γλέντι ξεκινά με τον παραδοσιακό Πυρρίχιο χορό και το μεσημέρι όλοι ξεκινούν για το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. Εκεί στρώνονται τα τραπέζια με τα νηστίσιμα φαγητά και ντόπιοι και επισκέπτες γίνονται ένα, πίνοντας Θηβαϊκό κρασί. Η γαμήλια πομπή ξεκινά το μεσημέρι, με το ζευγάρι ανεβασμένο σε άμαξα και τα μπουλούκια να ακολουθούν χορεύοντας μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου βρίσκονται οι καλύβες των συμπέθερων. Εκεί θα γίνει και το περίφημο ξύρισμα του γαμπρού και ο φημισμένος σκωπτικός διάλογος για το ελάττωμα της νύφης. Όταν πια αποκαλυφθεί το μυστικό της, τα πεθερικά τα βρίσκουν και συμφωνούν για το γάμο. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεσες στάσεις, επιστροφή στην πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη αυτή εκδρομή.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 154 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας , με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Χαλκίδα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας, με πρωινό.

- Τοπικό φόρο διαμονής.

- Συνοδό γραφείου που θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες, για την εκτέλεση του προγράμματος και τις περιηγήσεις σας.

- Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- - Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκέδασης..

- - Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.