τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Διάρκεια: 3 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 29 Φεβ, 2020 | Τιμή: €120 κατ'άτομο

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ & ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ

 

 

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/02/2020, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΔΙΑΚΟΠΤΟ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΑΙΓΙΟ (341 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση στο δρόμο, άφιξη στο Διακοπτό απ΄ όπου όποιος επιθυμεί θα πάρει προαιρετικά τον οδοντωτό με κατεύθυνση τα Καλάβρυτα. Θα απολαύσετε τη διαδρομή για τη Χαράδρα του Βουραϊκού πλάι στο ορμητικό ποτάμι και μέσα στην άγρια βλάστηση. Όποιος δεν επιθυμεί να κάνει τη διαδρομή με τον οδοντωτό θα συνεχίσει με το πούλμαν για τα Καλάβρυτα. Περιήγηση στην πόλη των Καλαβρύτων και συνεχίζουμε με επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας που δόθηκε το σύνθημα της επανάστασης. Στη συνέχεια θα δούμε ένα από τα ξεχωριστά μνημεία της πόλης και Ιερό Προσκύνημα που είναι ο Τόπος Θυσίας, στο λόφο του Καπή, το μνημείο εκτελεσθέντων, όπου κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής περίπου 1.500 άντρες. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου που είναι αφιερωμένο στην Παναγία τη Χρυσοσπηλιώτισσα. Από εκεί, αναχώρηση για το Αίγιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 01/03/2020, ΑΙΓΙΟ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΙΓΙΟ (37 χλμ x 2 = 74 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πάτρα. Ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας να περπατήσετε στη στολισμένη πρωτεύουσα της Αχαΐας και να πάρετε μια γεύση της αποκριάτικης πανδαισίας που επικρατεί. Το πατρινό καρναβάλι (εδώ και 170 χρόνια) αποτελεί την κυριότερη έκφραση της πολιτιστικής κληρονομιάς, της Αχαϊκής πρωτεύουσας και παράλληλα ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια του κόσμου. Το καρναβάλι της Πάτρας, δεν είναι μόνο μια συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κυνήγι κρυμμένου Θησαυρού, καρναβάλι των μικρών κ.ά. Κορυφώνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με τη φαντασμαγορική μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ , ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 02/03/2020, ΑΙΓΙΟ – ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( 396 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Γαλαξίδι. Εκεί θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας να απολαύσετε τα Κούλουμα διασκεδάζοντας με το ΄΄αλευρομουτζούρωμα΄΄. Το έθιμο του αλευρομουτζουρώματος εμπλουτίστηκε στο χρόνο και στα πολεμοφόδια συμπεριλαμβάνονται και άλλα, περισσότερο ¨επικίνδυνα¨ για την καθαριότητα των ρούχων! Στην παρέα έχουν μπει και οι γυναίκες και τα παιδιά ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και φημισμένα καρναβαλικά έθιμα της χώρας μας. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο λιμάνι όπου αρχίζει ο αλευρομουτζουροπόλεμος με αλεύρι ή φούμο ενώ τα παλιά ρούχα ή η ειδική στολή από νάιλον είναι απαραίτητα! Είναι ένα πολύ

 

 

 

διασκεδαστικό έθιμο και το μόνο που πρέπει να κάντε είναι να οπλιστείτε με καλή διάθεση και κέφι και να λάβετε μέρος στον ¨πόλεμο¨ του αλευρομουτζουρώματος. Παραμονή για φαγητό και στη συνέχεια,

επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεση στάση στο δρόμο, επιστροφή στην πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη αυτή εκδρομή.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 120 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας , με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Αίγιο σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας, με πρωινό.

- Τοπικό φόρο διαμονής.

- Συνοδό γραφείου που θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες, για την εκτέλεση του προγράμματος και τις περιηγήσεις σας.

- Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- - Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκέδασης..

- - Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.