τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Διάρκεια: 3 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 29 Φεβ, 2020 | Τιμή: €120 κατ'άτομο

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  ΣΤΗΝ  ΞΑΝΘΗ – ΄΄ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΤΖΑΡΟΥ΄΄

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ - ΄΄ΜΠΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ΄΄

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΝΑΟΥΣΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ,  29/02/2020 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -  ΚΑΒΑΛΑ (412 χλμ).

     Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί και αναχώρηση από την πόλη μας. Μέσω Εγνατίας Οδού και με ενδιάμεση στάση για καφέ, άφιξη στη Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στον πολιούχο της πόλης τον Άγιο Δημήτριο, τον Λευκό Πύργο, κ.α. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στην αγορά της πόλης και παραμονή για φαγητό. Συνεχίζουμε για τη γαλάζια πολιτεία, χτισμένη αμφιθεατρικά ανάμεσα στις πράσινες πλαγιές των λόφων του Σύμβολου όρους, την Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ακολουθεί επίσκεψη στο κάστρο. Αυτή η ΄΄ακρόπολη΄΄ που βλέπουμε σήμερα, μήκους 65 μέτρων και πλάτους που κυμαίνεται από 17-60 μέτρα, είναι κατασκευή του 15ου αιώνα (1425). Ο εξωτερικός περίβολος της ενισχύεται από δύο τετράγωνους πύργους τοποθετημένους στις βόρειες γωνίες, έναν πολυγωνικό στο μέσο της ανατολικής πλευράς και έναν προμαχώνα στη νοτιοανατολική γωνία. Χρόνος ελεύθερος για περιπλάνηση στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και στο λιμάνι με τους κυβόλιθους και τα πολλά ταβερνάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ,  01/03/2020,  ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ / ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΤΖΑΡΟΥ) – ΚΑΒΑΛΑ (53 χλμ x 2 = 106 χλμ).

     Πρωινό. Επιβίβαση στο  πούλμαν και αναχώρηση για την όμορφη Ξάνθη όπου χαρακτηριστικό του νομού είναι η συνύπαρξη του μουσουλμανικού με το χριστιανικό στοιχείο. Στην Ξάνθη, η διατηρητέα παλιά πόλη δεσπόζει στην πλαγιά του λόφου του κάστρου, με γραφικά στενά, δαιδαλώδη δρομάκια και διώροφα συνήθως σπίτια, με σαχνίσια ζωηρά χρώματα.  Η μέρα σας, θα είναι ελεύθερη στην διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε την μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, όπου άρματα και χιλιάδες Καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στην πόλη. H μέρα μας θα ολοκληρωθεί με το παραδοσιακό Ξανθιώτικο έθιμο το κάψιμο το «Τζάρου» (ανθρώπινο ομοίωμα), σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επιστροφή στην Καβάλα. Διανυκτέρευση.

 

 

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 02/03/2020 , ΚΑΒΑΛΑ – ΝΑΟΥΣΑ (ΚΟΥΛΟΥΜΑ / ΜΠΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ) - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (459 χλμ).

     Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την ΄΄ηρωϊκή΄΄  πόλη της Μακεδονίας, τη  Νάουσα. Εκεί θα απολαύσετε την ελεύθερη πορεία των μπουλουκιών στην πόλη, όπου μεταξύ τους κερνιούνται, χορεύουν και γλεντούν. Επίσης στην Πλατεία Καρατάσου, θα υπάρχει γιορτή Φασολάδας με Σαρακοστιανά. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

 

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  120  ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο , ασφαλές , κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας , με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

-Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Καβάλα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας, με πρωινό.

- Τοπικό φόρο διαμονής.

-Συνοδό γραφείου που θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες, για την εκτέλεση του προγράμματος και τις περιηγήσεις σας.

-Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ 339/11-9-96) , σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική  σειρά  χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.