τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Διάρκεια: 3 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Τρίτη 31 Δεκ, 2019 | Τιμή: €135 κατ'άτομο

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΝΥΜΦΑΙΟ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ – ΠΡΕΣΠΕΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 31/12/19, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΦΛΩΡΙΝΑ (232 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Εγνατίας Οδού. Με ενδιάμεση στάση για καφέ, άφιξη στο αλπικό στολίδι της Φλώρινας το Νυμφαίο. Η Κοινότητα βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μέτρων στο όρος Βίτσι, μέσα σε ένα τοπίο απαράμιλλου φυσικού κάλους, όπου ο λευκός χειμώ¬νας διαρκεί περίπου πέντε μήνες και παραχωρεί τη θέση του σε μια εκθαμβωτική εναλλαγή των εποχών. Η αμφιθεατρική του θέση στο βουνό δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να αγναντεύει κάθε άκρη του χωριού, καθώς και το γύρω γεωφυσικό τοπίο με τις πλατιές λίμνες, όπως η Βεγορίτιδα, και τα καταπράσινα λιβάδια. Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση του ίδιου του χωριού, το κάνει ιδανικό για ξεκούραστες βόλτες στα πεζοδρομημένα πλακόστρωτα. Ακολουθεί επίσκεψη στον Αρκτούρο, διανύοντας για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά ένα πέτρινο μονοπάτι στο οποίο οι αντικριστές οξιές που γέρνουν για να αγκαλιάσουν η μία την άλλη δημιουργούν ένα φυσικό χρυσαφί από τις αχτίδες του ήλιου τούνελ, ένα ρομαντικό μονοπάτι που δεν θες να τελειώσει ποτέ. Παραμονή για φαγητό και στη συνέχεια, αναχώρηση για τη Φλώρινα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στην πόλη. Το βράδυ προτείνουμε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 01/01/20, ΦΛΩΡΙΝΑ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ - ΦΛΩΡΙΝΑ (36 χλμ).

Πρωινό και αναχώρηση για τo Χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου το οποίο Πισοδέρι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.430 μέτρων στις πλαγιές του όρους Βαρνούντα και αποτελεί τον πιο ορεινό οικισμό του Ν. Φλώρινας. Εκεί θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας για να απολαύσετε τα χειμερινά σπορ που σας παρέχει το χιονοδρομικό κέντρο στις πλαγιές του, να χαρείτε το χιόνι και να θαυμάσετε το χειμερινό τοπίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της Φλώρινας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 02/01/20, ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ–ΙΩΑΝΝΙΝΑ (241 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα ΄΄υγρά σύνορα΄΄ της Ελλάδας, τις Πρέσπες. Πρόκειται για δύο λίμνες που έχουν 50 μ. βάθος και χωρίζονται στη ΄΄Μικρή΄΄ και τη ΄΄ Μεγάλη΄΄ Πρέσπα, με μια στενή λωρίδα γης 1.000 μέτρων. Περιήγηση στους Ψαράδες έναν ορεινό παραδοσιακό οικισμό που ανήκει στο νομό Φλώρινας και βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νομού, στη νότια όχθη της λίμνης της Μεγάλης Πρέσπας και παραμονή για καφέ.

 

Σε περίπτωση που ο ποδαρόδρομος δεν σας φαίνεται ελκυστική ιδέα, σας έχουμε μια καλή εναλλακτική λύση. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα χωριά Άγιος Γερμανός και Ψαράδες και να περάσετε με «πλάβα» ( ξύλινη βάρκα) στον Άγιο Αχίλλειο για να δείτε την εντυπωσιακή εκκλησία και τα υπόλοιπα βυζαντινά μνημεία της περιοχής. Περπατήστε στο πλακόστρωτο μονοπάτι πλάι στη Μικρή Πρέσπα για να παρατηρήσετε από κοντά τα σπάνια είδη πουλιών και να ανακαλύψετε έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες παραδείσους.

 

Από εκεί, αναχώρηση για την Καστοριά, πλούσια σε φυσικά τοπία, με μια πανέμορφη λίμνη και αρχοντικά σπίτια. Παραμονή για φαγητό και επιστροφή στην πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 135 € / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Φλώρινα, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας, με πρωινό.

- Τοπικό φόρο διαμονής.

-Συνοδό γραφείου που θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες, για την εκτέλεση του προγράμματος και τις περιηγήσεις σας.

- Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης.

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο στο πρόγραμμα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.