τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Διάρκεια: 3 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 26 Οκτ, 2019 | Τιμή: €165 κατ'άτομο

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΡΙΛΑ - ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

 

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 26/10/19, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΡΙΛΑ – ΣΟΦΙΑ (572χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας. Ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και φαγητό. Άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Αναχώρηση για τη Ρίλα και το ομώνυμο Μοναστήρι του 11ου αιώνα με τις σπάνιες Βυζαντινές τοιχογραφίες σε ρυθμό Μπαρόκ, που υψώνεται σε μια μεγαλειώδη τοποθεσία, στους πρόποδες ψηλών πλαγιών με δάση. Περιήγηση στο μοναστήρι, το οποίο από όπου και αν το κοιτάξει κανείς, θυμίζει φρούριο. Συνεχίζουμε για τη Σόφια. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 27/10/19, ΣΟΦΙΑ–ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ–ΣΟΦΙΑ (147 χλμx2=294 χλμ).

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη τη δεύτερη κατά σειρά μετά τη Σόφια, πόλη της Βουλγαρίας. Θα γνωρίσουμε από κοντά την πανέμορφη αυτή γραφική πόλη, που το 1999 ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η κεντρική πλατεία στο Πλόβντιβ, ορίζεται δυτικά από το ωραίο πάρκο της Ελευθερίας, πελώριο κήπο, πολύ περιποιημένο, που δημιουργήθηκε από το 1892 με την ονομασία κήπος του τσάρου Συμεών. Επίσης, θα δούμε την Εθνική Όπερα και το Ρωμαϊκό Θέατρο. Λίγο πιο πέρα δεξιά βρίσκεται η Πινακοθήκη των Καλών Τεχνών. Ο δρομάκος που λέγεται Κάρ-Ιβάιλο, βγαίνει αμέσως στην οδό Τοντόρ-Σαμοντούμωφ και εκεί μπορούμε να δούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, η οποία βρίσκεται τριγυρισμένη από αυλή κλεισμένη μέσα σε ψηλό τοίχο. Ακόμη θα επισκεφθούμε την εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται από το 1832 πάνω στη θέση μιας παλιάς εκκλησίας του XVII αι. και ένα μέρος της ακουμπά στις αρχαίες ρωμαϊκές οχυρώσεις. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στη Σόφια. Ακολουθεί περιήγηση στο κέντρο της Σόφιας. Ξεκινάμε με τη Μητρόπολη του Αλεξάντερ Νέφσκυ, το οποίο αν δεν είναι το ωραιότερο μνημείο της Σόφιας, είναι όμως το πιο σημαντικό και το πιο ξακουστό της πρωτεύουσας, το πάρκο της Ελευθερίας και το Πατριαρχείο. Ακόμη, θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου η οποία έχει σχήμα ροτόντας. Αντίκρυ στο Μαυσωλείο υψώνεται το παλιό Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ μεγάλη και άνετη κατοικία , χωρίς πολύ καθορισμένο στυλ, διευθετημένη σαν αρχαίο τουρκικό κονάκι. Το ανάκτορο τώρα στεγάζει το Εθνογραφικό Μουσείο και την Εθνική Πινακοθήκη Καλών Τεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 28/10/19, ΣΟΦΙΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (562χλμ).

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Σαντάνσκι, πόλη στο κέντρο μιας πλούσιας γεωργικής περιοχής. Στάση για ψώνια στην πλούσια αγορά της πόλης, όπου θα έχουμε παραμονή για φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση με άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεση στάση για καφέ, άφιξη στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 165 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο, άνετο, πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Σόφια, στο ξενοδοχείο Ramada Sofia City Center 4****.

- Δύο (2) πρωινά

- Δύο (2) δείπνα.

- Περιηγήσεις - ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό από τα σύνορα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ. 339/11-9-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

- Κέντρα διασκεδάσεως.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.

 

 

 

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.