τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Διάρκεια: 5 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 25 Οκτ, 2019 | Τιμή: €245 κατ'άτομο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25/10/19, ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, (840 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Εγνατίας Οδού. Με ενδιάμεση στάση για καφέ και φαγητό, άφιξη στα σύνορα, στους Κήπους, όπου θα γίνει τελωνειακός έλεγχος και μικρή στάση στα αφορολόγητα για ψώνια. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 26/10/19, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ .

Πρωινό και αναχώρηση για την περιήγηση στην Πόλη. Επίσκεψη στην περίφημη εκκλησία - θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Ο ναός της Αγίας Σοφίας ή Αγιά - Σοφιά, όπως συνηθίζουμε να την προφέρουμε, είναι ένα από σημαντικότερα μνημεία της σύγχρονης ιστορίας αλλά και ένα από τα κορυφαία σύμβολα της Ορθοδοξίας, το οποίο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων. Συνεχίζουμε με το Βυζαντινό Ιππόδρομο ( το Ατ. Μειντάν ) με τον υπέροχο (Ντικιλίτας) κίονα - οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά το χάλκινο τρίποδα των Δελφών. Ακόμη θα δούμε τους αμύθητης αξίας θησαυρούς των σουλτάνων στο Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ. Στη συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφθείτε το Καπαλί Τσαρσί (κλειστή αγορά) με τα χιλιάδες καταστήματα με χρυσαφικά, δερμάτινα κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 27/10/19, ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ.

Πρωινό. Προαιρετική μετάβαση στην προβλήτα και προαιρετική αναχώρηση για Πριγκιπόννησα. Πρώτη μας στάση, η Χάλκη όπου θα επισκεφθούμε την πολυσυζητημένη Θεολογική Σχολή. Μετά την Χάλκη, θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία όπου θα παραμείνουμε για γεύμα και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για Κωνσταντινούπολη. Ακολουθεί επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626μ.Χ. Ακόμη, θα δούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής στο (Μπαλουκλί), με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά χρυσόψαρα και τους τάφους των Πατριαρχών. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 28/10/19 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ, (840 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Άφιξη στα σύνορα, στους Κήπους, όπου θα γίνει τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο επιστροφή στην πόλη μας, έχοντας ακόμη νωπές στη μνήμη μας τις εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 245 ευρώ/ κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο, πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας, 4**** .

- Τρία (3) πρωινά - μπουφέ.

- Περιηγήσεις-ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμά μας.

- Τοπικό ξεναγό από τα σύνορα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκεδάσεως.

- Κρουαζιέρα στα Πριγκιπόννησα .

- Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.

 

 

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.