τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΡΟΑΤΙΑ

Διάρκεια: 4 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 09 Αύγ, 2019 | Τιμή: € κατ'άτομο

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΡΟΑΤΙΑ

4 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

 

ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΔΥΡΡΑΧΙΟ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09/08/19, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (563 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κακαβιά συνεχίζουμε με διέλευση συνόρων Αλβανίας – Μαυροβουνίου και στη συνέχεια διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Κροατίας - Βοσνίας και φτάνουμε στο Τρεμπινιέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την όμορφη πόλη της Βοσνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 10/08/19 , ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

(32 χλμ x 2 = 64 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Βοσνίας –Κροατίας και άφιξη σε μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, την κοσμοπολίτικη με την πανοραμική θέση που είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, το Ντουμπρόβνικ. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τα ανάκτορα με σπουδαιότερα αξιοθέατα το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Ακόμη, θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους. Στη συνέχεια, σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε - σύμφωνα με τη τοπική παράδοση - ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος, θαυμάζοντας την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηριού - εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη, μεσογειακή πόλη και στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν και με διέλευση συνόρων Κροατίας – Βοσνίας, επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Τρεμπινιέ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 11/08/19, ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ (104 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με διέλευση συνόρων Βοσνίας – Κροατίας - Μαυροβουνίου για το Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (Ιταλικά: Κάταρο) , στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979 η πόλη καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναός του St. Tripuna (Τρύφωνα)- πολιούχος της πόλης- καθώς και το γοτθικό παλάτι Drago. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για το διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών. Η Μπούντβα, θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές και τις παραλίες της αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την παλιά πόλη η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα όπως αμφορείς, κοσμήματα και εργαλεία που αποδεικνύουν ότι ο τόπος επηρεάστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 12/08/19 , ΜΠΟΥΝΤΒΑ–ΔΥΡΡΑΧΙΟ–ΙΩΑΝΝΙΝΑ (463 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Αλβανίας με άφιξη στο Δυρράχιο, όπου θα έχουμε σχετική παραμονή για γνωριμία με την αρχαία αποικία Επίδαμνος που μετονομάστηκε από τους Ρωμαίους και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες πόλεις της Αλβανίας. Παραμονή για φαγητό και στη συνέχεια, περνώντας από τα σύνορα Κακαβιάς, επιστροφή στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Τρεμπινιέ της Βοσνίας και μία (1) διανυκτέρευση στη Μπούντβα, σε ξενοδοχεία 4****.

- Τρία (3) πρωινά.

- Τρία (3) δείπνα.

- Τοπικοί φόροι των πόλεων.

- Επαγγελματία ξεναγό – αρχηγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Περιηγήσεις - ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-9-96 ) σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

- Κρουαζιέρα στο νησί Λόκρουμ.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα « περιλαμβάνει».

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το διαβατήριο σας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ .

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.