τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

Διάρκεια: 8 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 27 Ιούλ, 2019 | Τιμή: €475 κατ'άτομο

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

8 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 27/07/19 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (863 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Ελλάδας – Σκοπίων - Σερβίας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 28/07/19 , ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΙΕΝΝΗ (618 χλμ).

Πρωινό. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας, όπου θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Κάλεμεγκνταν, το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα κ.ά. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε στη γεμάτη ζωντάνια κεντρική πλατεία Τέρα που αποτελεί και την καρδιά του Βελιγραδίου, με τα καφέ και τα γραφικά της εστιατόρια. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με άφιξη στη ρομαντική πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 29/07/19 , ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ (331 χλμ).

Πρωινό. Η σημερινή μας ξενάγηση αρχίζει από το συγκρότημα των θερινών ανακτόρων της Μαρίας Θηρεσίας, γνωστό σαν Σένμπρουν, όπου θα περιηγηθούμε στους κήπους και στη συνέχεια θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε. Επίσης, θα περιηγηθούμε στην όμορφη Ρινγκστράσε και θα θαυμάσουμε το Πάρκο της πόλης, τη Μαύρη Πλατεία, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Κρατικό Θέατρο και την εκκλησία του Τάγματος Φωτίχ Κίρκε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο φημισμένο πεζόδρομο Κερτνερστράσσε, όπου θα δούμε το σπίτι του Ρήγα Φεραίου και τον πραγματικά επιβλητικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Σχετική παραμονή στην αγορά για ψώνια και χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Στις 15:00 αναχώρηση για Πράγα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία στα μεσαιωνικά σοκάκια της ολόφωτης Πράγας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 30/07/19, ΠΡΑΓΑ.

Πρωινό. Αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στη «Χρυσή Πόλη» που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Επίσκεψη στην Καστρούπολη, την ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, το Γοτθικό καθεδρικό ναό του αγίου Βίτου με τα εντυπωσιακά βιτρό και το Μαυσωλείο των Βοήων Βασιλέων. Συνεχίζουμε περνώντας από την παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα περπατήσουμε από τη γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και βόλτα στα καλντερίμια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 31/07/19 , ΠΡΑΓΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (525χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ευρώπης, τη Βουδαπέστη. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και στη συνέχεια προτείνουμε ρομαντική κρουαζιέρα με το καραβάκι στους πρόποδες του Δούναβη διασχίζοντας το φωταγωγημένο μαργαριτάρι του, τη Βουδαπέστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 01/08/19, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.

Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Ξεκινάμε από το λόφο Γκέλερτ στη Βούδα της Ελευθερίας όπου μπορούμε να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, η πλατεία των Ηρώων, ο πύργος των Ψαράδων που αποτελεί το σύμβολο της πόλης, η εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα βιτρώ, η πινακοθήκη και τα μουσεία πολεμικής και μουσικής ιστορίας. Τέλος θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στα φημισμένα καφέ Νιού Διόρκ και Ζερμπό, φημισμένα για τη μοναδική τους ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 02/08/19 , ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΝΙΣ (613 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη Νις η οποία είναι γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 03/08/19 , ΝΙΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( 669 χλμ).

Πρωινό. Ακολουθεί περιήγηση της ιστορικής πόλης, όπου θα δούμε το κάστρο με την εντυπωσιακή πύλη το οποίο βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής. Διέλευση συνόρων μετά από σχετικό έλεγχο και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας με όμορφες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 475 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

-Μία (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι, μία (1) διανυκτέρευση στη Βιέννη, δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πράγα, (2) διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη και μία (1) διανυκτέρευση στο Νις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας 3*/ 4*.

-Επτά (7) πρωινά.

-Δύο (2) δείπνα. (ένα στο Βελιγράδι & ένα στο Νις)

-Τοπικοί φόροι των πόλεων.

-Έμπειρο ξεναγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

-Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους στα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης .

- Είσοδο στο παλάτι Σενμπρουν.

- Πέντε (5) δείπνα (ένα στη Βιέννη, δύο στην Πράγα & δύο στη Βουδαπέστη)

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα «περιλαμβάνει» .

 

Προσοχή ! Ταξιδεύετε με την καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή με διαβατήριο σε ισχύ .

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να

παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.