τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Διάρκεια: 6 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Τετάρτη 31 Ιούλ, 2019 | Τιμή: €348 κατ'άτομο

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ , ΤΕΤΑΡΤΗ , 31/07/2019 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΡΙΛΛΑ - ΣΟΦΙΑ (607 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας. Ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ. Άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεση στάση για φαγητό στην περιοχή Σαντάνσκι συνεχίζουμε για τη Ρίλλα και το ομώνυμο Μοναστήρι του 11ου αιώνα με τις σπάνιες Βυζαντινές τοιχογραφίες σε ρυθμό Μπαρόκ, που υψώνεται σε μια μεγαλειώδη τοποθεσία, στους πρόποδες ψηλών πλαγιών με δάση. Περιήγηση στο μοναστήρι, το οποίο από όπου και αν το κοιτάξει κανείς, θυμίζει φρούριο. Από εκεί, αναχώρηση για τη Σόφια. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ , ΠΕΜΠΤΗ , 01/08/2019, ΣΟΦΙΑ – ΣΙΝΑΙΑ (482 χλμ).

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της Σόφιας, όπου θα δούμε τη Μητρόπολη του Αλεξάντερ Νέφσκυ, το πάρκο της Ελευθερίας και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Ρούσε, σημαντική παραδουνάβια πόλη και σύνορα Βουλγαρίας - Ρουμανίας. Διέλευση συνόρων και άφιξη στο μαργαριτάρι των Καρπαθίων, τη Σινάια, που είναι χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02/08/2019, ΣΙΝΑΙΑ–ΜΠΡΑΝ–ΜΠΡΑΣΟΒ–ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (249χλμ).

Πρωινό. Ακολουθεί περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε το ανάκτορο των Βασιλέων της Ρουμανίας, το Ανάκτορο Πέλες. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση , η αίθουσα των όπλων και οι συλλογές σπάνιων αριστουργημάτων που κοσμούν 365 δωμάτια που το καθιστούν σαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Μεσαιωνικό Πύργο του Κόμη Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Από εκεί, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας το Μπρασόβ. Πόλη επιβλητική με τα εμβλήματά της που με το πέρασμα των αιώνων είχαν εγκατασταθεί Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι, Έλληνες και Γερμανοί, καθιστώντας την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη του Μπρασόβ, με κτίσματα του 18ου αιώνα για τη γοητευτική πρωτεύουσα της Ρουμανίας και συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 03/08/2019, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.

Πρωινό. Αρχίζουμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα περάσουμε από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατακευές το οποίο δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το Παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Ακόμη, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της Βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του Θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη, την στρατιωτική Ακαδημία και τη λεωφόρο Τσαουνέσκου Νίκης, η οποία έχει 40 σιντριβάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 04/08/2019, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (390 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων και άφιξη στη Φιλιππούπολη τη δεύτερη κατά σειρά μετά τη Σόφια, πόλη της Βουλγαρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια, ακολουθεί γνωριμία με την πανέμορφη αυτή γραφική πόλη, που το 1999 ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η κεντρική πλατεία στο Πλόβντιβ, ορίζεται δυτικά από το ωραίο πάρκο της Ελευθερίας, πελώριο κήπο, πολύ περιποιημένο, που δημιουργήθηκε από το 1892 με την ονομασία κήπος του τσάρου Συμεών. Επίσης, θα δούμε την Εθνική Όπερα και το Ρωμαϊκό Θέατρο. Λίγο πιο πέρα δεξιά βρίσκεται η Πινακοθήκη των Καλών Τεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 05/08/2019, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (672 χλμ).

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 348 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Σόφια, μία (1) διανυκτέρευση στη Σιναϊα, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι και μία (1) διανυκτέρευση στη Φιλιππούπολη, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****.

- Πέντε (5) πρωινά - μπουφέ.

- Πέντε (5) δείπνα.

- Έμπειρο ξεναγό - αρχηγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-6-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκεδάσεως και μουσεία.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα ΄΄περιλαμβάνει΄΄.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.