τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Κυριακή 04 Αύγ, 2019 | Τιμή: €680 κατ'άτομο

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

10 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΤΗΣ UNESCO - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΧΩΡΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ –

ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΝΟ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΝΙΣ

 

1η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ , 04/08/2019 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (864 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Ελλάδας – Σκοπίων - Σερβίας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό . Άφιξη στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 05/08/2019, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (378 χλμ).

Πρωινό. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας, όπου θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Καλεμεγκντάν, το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα κ.α. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας, με άφιξη στην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ευρώπης, τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα συνεχίσουμε με το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, την πλατεία των Ηρώων, τον πύργο των Ψαράδων που αποτελεί το σύμβολο της πόλης , την εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα βιτρώ και την πινακοθήκη. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στα φημισμένα καφέ Νιού Διόρκ και Ζερμπό, φημισμένα για τη μοναδική τους ατμόσφαιρα. Ακόμη μπορείτε να περιπλανηθείτε στον πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα καθώς επίσης και στα μεσαιωνικά δρομάκια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 06/08/2019, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΧΩΡΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ (392 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με άφιξη στην Κρακοβία μέσω Σλοβακίας όπου θα έχουμε στάση και σχετική παραμονή στην όμορφη Banska Bystrica. Η παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, είναι μια από τις πιο κομψές πόλεις της Ευρώπης με ιστορία 1.000 χρόνων και παραπάνω. Θεωρείται η καρδιά και η ψυχή της Πολωνίας, πατρίδα πολλών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες και έδρα ενός από τα πιο παλιά πανεπιστήμια του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 07/08/2019, ΚΡΑΚΟΒΙΑ–ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ–ΚΡΑΚΟΒΙΑ (15 χλμ x 2 = 30 χλμ) .

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση στην Κρακοβία. Είναι μια από τις λίγες μεγάλες πόλεις της Πολωνίας που δεν καταστράφηκαν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους του 20ου αιώνα. Η άριστα διατηρημένη Πλατεία της Αγοράς και ο λόφος του Κάστρου την κάνουν μια δελεαστική πόλη. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατά της μπορεί να τα δει κανείς περπατώντας, αφού οι πιο πολλοί δρόμοι της παλιάς πόλης είναι πεζόδρομοι. Παρ’ όλο το ιστορικό της παρελθόν που καθρεφτίζεται στις εκκλησίες, τα μουσεία και τα μνημεία, η Κρακοβία είναι μια σύγχρονη ζωντανή πόλη. Ο λόφος Βάβελ, η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων, ο πύργος του Δημαρχείου, η παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, η μεγάλη πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, καθώς και η παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας "Η λίστα του Σίντλερ", είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης που θα δούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας. Στη συνέχεια, αναχώρηση για εκδρομή στα αλατωρυχεία. Τα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία είναι στη Βιέλιτσκα, 15 χλμ. Ν.Α της Κρακοβίας και αποτελούν μια εκπληκτική εμπειρία κάτω από τη γη . Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 08/08/2019 , ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ (383 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Άουσβιτς. Επίσκεψη στο μουσειακό χώρο Άουσβιτς / Μπιρκενάου, ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, σύμβολο τρόμου της γενοκτονίας και του ολοκαυτώματος, που αποτελεί μια ανατριχιαστική ανάμνηση για κάθε επισκέπτη. Συνεχίζουμε το δρόμο μας με άφιξη το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία μέσω ενδιάμεσων στάσεων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09/08/2019, ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) (30 χλμ.).

Πρωινό και ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων , την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 10/08/2019, ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΜΠΡΝΟ (558 χλμ.).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Μοραβίας το Μπρνό. Εκεί έζησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και υπάρχει δρόμος με το όνομά του. Πόλη πανέμορφη εύκολη να την περπατήσεις και θυμίζει πάρα πολύ την Βιέννη. Η πρώτη αίσθηση που έχει ο επισκέπτης μπαίνοντας στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ότι είναι μια πεντακάθαρη, αρχοντική πόλη, εύκολη στην πρόσβαση για όλους, με αρκετά μαγαζιά όπου υπάρχουν τα πάντα. Περπατώντας μέσα από στενά αρχοντικά δρομάκια δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθείς στην κεντρική πλατεία του Brno η οποία είναι τεράστια. Φανταστικό είναι που έχουν κρατήσει σε κυκλοφορία αυτό το παλιό τραμ το οποίο έρχεται από άλλες εποχές, στις οποίες οι Τσέχοι δεν μπορούσαν εύκολα να βγουν από την χώρα τους. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην Πλατεία της Ελευθερίας, όπου το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς είναι η στήλη για τα θύματα της πανούκλας. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 11/08/2019, ΜΠΡΝΟ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (131 χλμ.).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Εκεί θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου και την παλιά πύλη του Αγίου Μιχαήλ. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 12/08/2019, ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (579 χλμ.).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με άφιξη στη Βουδαπέστη. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Θα ξεκινήσουμε από το λόφο Γκέλερτ στη Βούδα της Ελευθερίας όπου μπορούμε να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στη γεμάτη ζωντάνια κεντρική πλατεία Τέρα που αποτελεί και την καρδιά του Βελιγραδίου με τα καφέ και τα γραφικά εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

 

10η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 13/08/2019, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (864 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής. Διέλευση συνόρων μετά από σχετικό έλεγχο και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας με όμορφες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 680 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βελιγράδι, μία (1) διανυκτέρευση στη Βουδαπέστη, δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία, δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βαρσοβία, μία (1) διανυκτέρευση στο Μπρνό και μία (1) διανυκτέρευση στη Μπρατισλάβα σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****.

- Εννέα (9) πρωινά - μπουφέ.

- Εννέα (9) δείπνα.

- Τοπικούς φόρους των πόλεων.

- Έμπειρο αρχηγό - ξεναγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία ,αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης .

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Είσοδο στα Αλατωρυχεία .

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα « περιλαμβάνει » .

 

Προσοχή ! Ταξιδεύετε με την καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή με διαβατήριο σε ισχύ .

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.