τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΡΗΤΗ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 19 Ιούλ, 2019 | Τιμή: €350 κατ'άτομο

ΚΡΗΤΗ

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

ΧΑΝΙΑ – ΑΡΚΑΔΙ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟ –

ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ – ΦΑΙΣΤΟ - ΜΑΤΑΛΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 19/07/19 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ (431χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την Ακαδημία . Με μικρές στάσεις στο δρόμο για καφέ και φαγητό, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Χανιά στις 21:00 μ.μ. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ , 20/07/19, ΧΑΝΙΑ (36 χλμ).

Άφιξη την επομένη το πρωί και αναχώρηση για την πόλη, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για έναν καφέ. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων. Συνεχίζουμε για γνωριμία με την πόλη όπου βρίσκεται το Ναυτικό Μουσείο και γύρω από το ενετικό λιμάνι το ιστορικό φρούριο του Φιρκά, η βενετσιάνικη συνοικία Τοπανά και το Καστέλι. Στην πλατεία δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου αξίζει τον κόπο να επισκεφθούμε, καθώς και το παλιό ανάκτορο του Πρίγκιπα Γεωργίου και το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στη συνέχεια, άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση και το απόγευμα αναχώρηση για επίσκεψη στο γερμανικό νεκροταφείο του Μάλεμε. Επιστροφή στην πόλη των Χανίων. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 21/07/19, ΧΑΝΙΑ – ΑΡΚΑΔΙ – ΡΕΘΥΜΝΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ (154χλμ).

Πρωινό και αναχώρηση για το Αρκάδι. Εκεί θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή Αρκαδίου, μέσα σε ένα καταπράσινο, όμορφο και χαρακτηριστικό κρητικό ημιορεινό τοπίο. Το τοπίο αυτό συνδυάζοντας πάρα πολλά στοιχεία της άγριας και της ήμερης φύσης αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, διατηρείται πράσινο σε όλη τη διάρκεια του έτους και εκπέμποντας μια αλαφράδα και μια μεγαλοπρέπεια, συναρπάζει και πείθει τον επισκέπτη ότι εκεί υπάρχει η παρουσία του Δημιουργού. Το Αρκάδι αποτελεί σίγουρα το ιστορικότερο μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο των Αγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 με την ανατίναξη της οιναποθήκης όπου φυλούσαν οι επαναστάτες την πυρίτιδα. Το γεγονός αυτό άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898, ενώ η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, φτάνουμε στο Ρέθυμνο, την πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε ένα ακρωτήρι που στην άκρη της δεσπόζει το μικρό αλλά πολύ καλά διατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, η Φορτέζα. Περιήγηση στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου θα δούμε την παλιά πόλη με τα παλιά βενετσιάνικα αρχοντικά, τις θολωτές βενετσιάνικες πόρτες, τα τούρκικα σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια και τα τζάμια με τους πανύψηλους μιναρέδες. Κοντά στο λιμανάκι το παλιό είναι η ωραία κρήνη του Αριμόντι και ακόμα πιο ανατολικά η βενετζιάνικη λότζα όπου στεγαζόταν το μουσείο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Ηράκλειο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 22/07/19, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ(9 χλμ).

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Κνωσό που αναμφίβολα είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης. Εκεί θα ξεναγηθούμε στα ερείπια του μεγαλύτερου και πολυτελέστατου μινωικού ανακτόρου, που ήταν χτισμένο στη μέση μιας μεγάλης πόλης. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στην πόλη για επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου που είναι η πρώτη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης και πρωτεύουσα όχι μόνο του νομού Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρου του νησιού. Θα γνωρίσουμε από κοντά τη μοντέρνα πόλη που περιβάλλεται από τα περίφημα ενετικά τείχη και μόνο από ορισμένες πόρτες μπορεί να μπει κανείς. Στο κέντρο θα δούμε την πλατεία με την ωραία ενετική κρήνη του Μοροζίνη καθώς και τη βασιλική του Αγ. Μάρκου. Επίσης , θα δούμε το κάστρο με τους ανάγλυφους φτερωτούς λέοντες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 23/07/19, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛΟΥΝΤΑ –ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ (209 χλμ) .

Πρωινό και αναχώρηση για τον όμορφο κόλπο του Μιραμπέλου τον Άγιο Νικόλαο. Τα παλαιά του κτίρια που σώζονται έχουν μετατραπεί σε κοσμικά εστιατόρια, κοσμηματοπωλεία και καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης. Παραμονή για να γνωρίσουμε την όμορφη παραλιακή πόλη με την ιδιαίτερη γραφικότητα, που την οφείλει κυρίως στην όμορφη λίμνη της. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Ελούντα όπου θα μας γοητεύσει από την πρώτη στιγμή που θα την αντικρίσουμε από ψηλά και που θα δούμε το πανέμορφο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας. Επίσης προτείνουμε σε όποιον επιθυμεί, προαιρετικά να επισκεφθεί τη Σπιναλόγκα. Η Σπιναλόγκα είναι μικρό νησί κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη. Έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957. Σήμερα τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια για να ξεναγηθούν στα ερειπωμένα της κτίρια, που με κόπο προσπαθεί η αρχαιολογική υπηρεσία να συντηρήσει. Επιστροφή στο Ηράκλειο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 24/07/19, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΦΑΙΣΤΟΣ – ΜΑΤΑΛΑ – ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ –

ΕΝ ΠΛΩ, (216 χλμ).

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στη δεύτερη μινωική πόλη της Κρήτης, τη Φαιστό. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω Μοίρες, Τυμπάκι . Επίσκεψη στα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης, τα Μάταλα και την Αγία Γαλήνη, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό και όποιος επιθυμεί για μπάνιο. Επιστροφή στην πόλη του Ηρακλείου και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 25/07/19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (431χλμ).

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν, αναχώρηση με στάση στο Λουτράκι για τον πρωινό μας καφέ . Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας με έντονες αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 350 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα–τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑMBANEI :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή πείρα του οδηγού.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά - Χανιά και Ηράκλειο - Πειραιά, σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).

-Μία (1) διανυκτέρευση στα Χανιά και τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας.

-Τέσσερα (4) πρωινά μπουφέ.

-Τοπικός φόρος διανυκτέρευσης.

-Επίσημο τοπικό ξεναγό για 2 ημέρες ( Χανιά & Ηράκλειο για την Κνωσό και το αρχαιολογικό μουσείο).

-Συνοδό γραφείου που θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες, για την εκτέλεση του προγράμματος και τις περιηγήσεις σας.

-Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

 

• Για τυχόν καθυστερήσεις αναχωρήσεων των πλοίων ή αλλαγές δρομολογίων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, το Pamvotis Travel δεν φέρει καμιά ευθύνη.

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.