τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Διάρκεια: 3 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 23 Μάρ, 2019 | Τιμή: €129 κατ'άτομο

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 23/03/19 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΟΝΗ ΤΑΤΑΡΝΑΣ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ. (212χλμ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί και αναχώρηση για το νομό Ευρυτανίας, με τα άφθονα νερά και χωριά απομονωμένα, πνιγμένα στα έλατα, τις οξιές, τα πεύκα και τις λεύκες, εκεί όπου οι περισσότερες περιοχές παραμένουν ένα παρθένο Τμήμα της χώρας. Θα επισκεφθούμε λοιπόν το μοναστήρι της Τατάρνας με την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική, που ονομαζόταν άλλοτε μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης και θεωρείται από τα σπουδαιότερα της Ελλάδας. Η στρατηγική του θέση το έκανε ιδανικό κρησφύγετο και χώρο περίθαλψης των επαναστατών κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και τέλειο ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις του Καραϊσκάκη. Στο μουσείο του μοναστηριού διασώζονται πολλά κειμήλια, όπως άμφια, ευαγγέλια, εικόνες και μεταξύ αυτών το καντήλι που πρόσφερε ο Κατσαντώνης (ηρωικός κλέφτης των Αγράφων και του Βάλτου), σε εκπλήρωση τάματος, όπως αναφέρεται και το δίστιχο. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας μέσω της Ανατολικής όχθη της λίμνης των Κρεμαστών, στο τμήμα των Αγράφων που ανήκει στην Ευρυτανία. Άφιξη στο Καρπενήσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την κωμόπολη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τις αξιόλογες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες κ ά. Για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες (κάποιες ενδέχεται να έχουν και ζωντανή μουσική). Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ , 24/03/19 , ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ - ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (32 χλμ x 2 = 64 χλμ).

Πρωινό και αναχώρηση για τη ξακουστή Μονή Προυσού. Είναι χτισμένη σε απότομο βράχο που έχτισαν το 829 μ.Χ. οι μοναχοί Διονύσιος και Τιμόθεος, οι οποίοι έφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Παραμονή για προσκύνημα και επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στα δύο παραδοσιακά χωριά, το Μικρό και το Μεγάλο χωριό. Το Μεγάλο Χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καλιακούδα, σε ύψος 700μ. απέναντι από τον Καρπενησιώτη ποταμό, στολισμένο με παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια όπου είναι κτισμένο μέσα σε πυκνό ελατόδασος. Το Μικρό Χωριό είναι ένας ορεινός προορισμός του Καρπενησίου με παραδοσιακά σπίτια και πέτρινα δρομάκια που κρατάει ζωντανή την ομορφιά και την αρχοντιά του. Επιστροφή στο Καρπενήσι. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας στην γραφική πλατεία. Διανυκτέρευση.

 

 

 

3η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 25/03/19, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (320 χλμ) .

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Λαμία, όπου θα παραμείνουμε για γνωριμία με την πόλη και για καφέ. Στη συνέχεια, με ενδιάμεσες στάσεις στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα για φαγητό, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 70 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 129 € / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

-Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Καρπενήσι, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας, με πρωινό.

-Τοπικοί φόροι διανυκτέρευσης.

-Συνοδό γραφείου.

- Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα «περιλαμβάνει».