τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΡΑΓΑ

Διάρκεια: 8 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 21 Δεκ, 2018 | Τιμή: €540 κατ'άτομο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΡΑΓΑ

7 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΔΙΚΩΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΡΑΓΑ

(ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΔΡΕΣΔΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)


*****ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/11*****

1η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 23/12/2018 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (259 χλμ) – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ ( 349 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την Ακαδημία για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Άφιξη στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο αεροσκάφος και στις 11:50 απ΄ ευθείας πτήση για την Πράγα. Άφιξη στην Πράγα στις 13:00. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Βερολίνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια, ακολουθεί μια πρώτη γνωριμία με το νυχτερινό Βερολίνο που θα μας εντυπωσιάσει με την γιορτινή του ατμόσφαιρα. Διανυκτέρευση.


2η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 24/12/2018 , ΒΕΡΟΛΙΝΟ .

Πρωινό. Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου, το "Κόκκινο Δημαρχείο", την Κολόνα της Νίκης, τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, τη φωλιά της Γκεστάπο, το γνωστό Checkpoint Charlie, την πλατεία Ζαντάρμεν με την ελληνική πρεσβεία, την περιοχή των διπλωματικών αποστολών, το Φόρουμ που περικλείει το απαύγασμα της νεωτεριστικής αντιφατικότητας, αφού εκεί ορθώνονται από τη Φιλαρμονική και την Πινακοθήκη ως τους ουρανοξύστες-στρατηγεία πολυεθνικών κλπ. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο “νησί των μουσείων “ όπου θα έχουμε επίσκεψη στο περίφημο μουσείο της Πέργαμου. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930, και εντός του μουσείου στεγάζονται τα ανακατασκευασμένα οικοδομήματα μεγάλου μεγέθους του βωμού της Περγάμου και της πύλης της αγοράς της Μιλήτου, των οποίων τα μέρη μεταφέρθηκαν από την αρχαία πόλη της Μιλήτου στην Ιωνία. Έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ανά έτος και αποτελείται από τις συλλογές της κλασικής αρχαιότητας, την συλλογή της Μέσης Ανατολής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στις μοναδικές αυλές ‘‘Ηackesche Hofe’’ στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση και να χαρείτε το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν σε ένα από τα εστιατόρια γύρω από την πλατεία Savignyplatz, με την ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 25/12/2018 , ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΔΡΕΣΔΗ - ΠΡΑΓΑ ( 342 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σαξονίας την Δρέσδη. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη, την ονομαστή « Φλωρεντία του Βορρά», στις όχθες του ποταμού Έλβα. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα νεομπαροκ κτιρίων όπως το Τσβίνγκερ, την περίφημη όπερα του Ζέμπερ, την ακαδημία καλών τεχνών, τμήματα των βασιλικών ανακτόρων και την αποπερατωμένη εκκλησία Φραουενκίρχε. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία στα μεσαιωνικά σοκάκια της ολόφωτης Πράγας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


4η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ , 26/12/2018, ΠΡΑΓΑ.

Πρωινό. Αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στη «Χρυσή Πόλη» που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Επίσκεψη στην Καστρούπολη, την ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, το Γοτθικό καθεδρικό ναό του αγίου Βίτου με τα εντυπωσιακά βιτρό και το Μαυσωλείο των Βοήων Βασιλέων. Συνεχίζουμε περνώντας από την παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα περπατήσουμε από τη γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στα καλντερίμια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ , 27/12/2018, ΠΡΑΓΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (525 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ευρώπης, τη Βουδαπέστη. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και στη συνέχεια προτείνουμε ρομαντική κρουαζιέρα με το καραβάκι στους πρόποδες του Δούναβη διασχίζοντας το φωταγωγημένο μαργαριτάρι του, τη Βουδαπέστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


6η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/12/2018, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (379 χλμ).

Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Θα δούμε το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, την πλατεία των Ηρώων, τον πύργος των Ψαράδων που αποτελεί το σύμβολο της πόλης, την εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα βιτρώ και την πινακοθήκη και τα μουσεία πολεμικής και μουσικής ιστορίας. Τέλος θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στα φημισμένα καφέ Νιού Διόρκ και Ζερμπό, φημισμένα για τη μοναδική τους ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ξενάγηση όπου θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Καλεμεγκντάν και το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα κ.α. Δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση. Απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν, ονόμασαν δε το δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Τέλος, θα περπατήσουμε στη γεμάτη ζωντάνια κεντρική πλατεία Τέρα που αποτελεί και την καρδιά του Βελιγραδίου, με τα καφέ και τα γραφικά εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


7η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ , 29/12/2018 , ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( 863 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής. Διέλευση συνόρων Σερβίας – Σκοπίων και στη συνέχεια διέλευση συνόρων Σκοπίων - Ελλάδας (Εύζωνοι). Με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας έχοντας ακόμη νωπές στη μνήμη μας τις εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ / κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 540 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν, από Ιωάννινα – αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

- Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απ΄ ευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη – Πράγα.

- Φόροι αεροδρομίων.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βερολίνο, δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πράγα, μία (1) διανυκτέρευση στη Βουδαπέστη και μία (1) διανυκτέρευση στο Βερολίνο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4*.

- Έξι (6) πρωινά - μπουφέ.

- Ένα (1) δείπνο στο Βελιγράδι.

- Έμπειρο συνοδό - ξεναγό, του γραφείου μας σε όλη το διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ 339/11-6-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και μουσεία.

- Κέντρα διασκεδάσεως.

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα καινούριο διαβατήριο ή καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).


 

 

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.