τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Διάρκεια: 5 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Πέμπτη 21 Ιούν, 2018 | Τιμή: €250 κατ'άτομο

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΄΄ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ΄΄

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 21/06/2018, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (859 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Ελλάδας – Σκοπίων και στη συνέχεια, διέλευση συνόρων Σκοπίων – Σερβίας και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, φτάνουμε στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ελεύθερος χρόνος κατά βούληση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22/06/2018, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( 377 χλμ).

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση όπου θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Καλεμεγκντάν και το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα κ.α. Δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση. απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν, ονόμασαν δε το δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Τέλος, θα περπατήσουμε στη γεμάτη ζωντάνια κεντρική πλατεία Τέρα που αποτελεί και την καρδιά του Βελιγραδίου, με τα καφέ και τα γραφικά εστιατόρια. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και με διέλευση συνόρων Σερβίας – Ουγγαρίας, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας όπου είναι χωρισμένη από το Δούναβη στη Βούδα και Πέστη. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε στον πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα για ψώνια καθώς επίσης και στα μεσαιωνικά δρομάκια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 23/06/2018, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.

Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Ξεκινάμε από το λόφο Γκέλερτ στη Βούδα της Ελευθερίας όπου μπορούμε να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, η πλατεία των Ηρώων, ο πύργος των Ψαράδων που αποτελεί το σύμβολο της πόλης, η εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα βιτρώ, η πινακοθήκη και τα μουσεία πολεμικής και μουσικής ιστορίας. Τέλος θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στα φημισμένα καφέ Νιού Διόρκ και Ζερμπό, φημισμένα για τη μοναδική τους ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Στη συνέχεια προτείνουμε μια ρομαντική κρουαζιέρα με το καραβάκι, στο Δούναβη. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τα αξιοθέατα στις όχθες του ποταμού και σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 24/06/2018, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – SZEGED - ΝΙΣ ( 629 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της Ουγγαρίας, το Szeged. Γνωριμία με την πόλη, όπου τα βασικά αξιοθέατα είναι συγκεντρωμένα κοντά στο ποτάμι και σε μικρή απόσταση από το Δημαρχείο. Ο βασικός τουριστικός πεζόδρομος της πόλης είναι η οδός Kárász, ενώ το πιο πολυσύχναστο στέκι των τουριστών είναι η πλατεία του Καθεδρικού Ναού, η οποία έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με την πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Από εκεί με διέλευση συνόρων Ουγγαρίας – Σερβίας, άφιξη στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νις η οποία είναι γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 25/06/2018, ΝΙΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( 630 χλμ).

Πρωινό. Ακολουθεί περιήγηση της ιστορικής πόλης, όπου θα δούμε το κάστρο με την εντυπωσιακή πύλη το οποίο βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής. Διέλευση συνόρων μετά από σχετικό έλεγχο και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας με όμορφες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 ευρώ / κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 250 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας,

με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

-Μία (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι, δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη και μία (1) διανυκτέρευση στο Νις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας 4****.

-Τέσσερα (4) πρωινά.

-Τέσσερα (4) δείπνα.

-Τοπικοί φόροι πόλεων.

-Έμπειρο ξεναγό - συνοδό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

-Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Είσοδοι στα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης .

- Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο.

-Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα το διαβατήριο σας σε ισχύ ή η αστυνομική σας ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) .

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.