τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ(GRECIA SALENTINA)

Διάρκεια: 5 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Τετάρτη 11 Απρ, 2018 | Τιμή: €375 κατ'άτομο

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ(GRECIA SALENTINA)

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ (MAGNA GRECIA) – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ (GRECIA SALENTINA) – ΜΠΑΡΟΚΟ ΛΕΤΣΕ,

ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΙΚΗ ΜΑΤΕΡΑ – ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΟΥΛΛΩΝ

 

1η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 11/04/18, ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ, (85 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το βράδυ ,  επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι (στις 00:30 – 12/04/18). Διασκεδάστε στους πολυτελείς χώρους του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 12/04/18, ΜΠΑΡΙ–ΜΑΤΕΡΑ–ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ (PAESTUM), (245 χλμ).

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Μπάρι. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Ματέρα, γνωστή ως ΄΄η Καππαδοκία της Δύσης΄΄ και που έχει ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου και σχετική παραμονή στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Κατόπιν αναχώρηση για την Ποσειδώνια (Paestum), έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ιταλίας. Εκεί μπορεί να θαυμάσει κανείς στοιχεία των ναών και τον δωρικό ναό , ο οποίος βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ασφαλώς σημαντικής αξίας είναι μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Ποσειδωνίας. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13/04/18, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ (PAESTUM) – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΣΠΗΛΑΙΑ CASTELLANA - OSTUNI – ΛΕΤΣΕ, (369 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Αλμπερόμπελλο, στην περιοχή της Απουλίας. Φημισμένο ως ΄΄χωριό των τρούλων΄΄. Σχετική παραμονή εκεί για περιπάτους στα πέτρινα δρομάκια με τα πολλά καταστήματα και αναχώρηση για τα σπήλαια Castellana. Αυτό το δίκτυο των σπηλιών δημιουργήθηκε από τους υπόγειους ποταμούς που φιλτράρουν από κάτω μέσω των χωμάτων του ασβεστόλιθους των λόφων Muge. Οι απέραντες αίθουσες ανακαλύφθηκαν το 1938 και έχουν μια άπειρη ποικιλία θαυμάσιων συμπήξεων : πλουσιοπάροχα χρωματισμένοι σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Αυτό το μεγάλο θέαμα φτάνει σε ένα αποκορύφωμα στην ΄΄Άσπρη Σπηλιά΄΄ η οποία αστράφτει από τα κρύσταλλα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Ostuni, , τη ΄΄Λευκή πόλη΄΄. Στο κέντρο της παλιάς πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό που έχει στοιχεία ρωμανικά και γοτθικά και την εκκλησία του San Vito που στεγάζει ένα μικρό αρχαιολογικό μουσείο στο οποίο επιδεικνύεται το ασβεστοκονίαμα που πετιέται η Delia, μια νέα γυναίκα που έζησε περίπου 25.000 χρόνια πριν και πέθανε πριν τον τοκετό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Λέτσε. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 14/04/18, ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΟΤΡΑΝΤΟ - ΛΕΤΣΕ, (38 χλμ x 2 = 76 χλμ).

Πρωινό. Περιήγηση στην περίφημη ΄΄Φλωρεντία του Νότου΄΄ το Λέτσε, που ήταν αποικία της Σπάρτης. Στο ιστορικό κέντρο, βλέπουμε το Ντουόμο, την κοσμική πιάτσα Ορόντζα, το Ρωμαικό αμφιθέατρο. Χρόνος ελεύθερος. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ελληνική περιοχή ΄΄Grecia Salentina΄΄ στα χωριά Καλημέρα, Σερνατία, Μαρτινιάνο, Μαρτάνο. Όλα με έντονα τα σημάδια της Μεγάλης Ελλάδας. Θα εντυπωσιασθούμε από τη φιλοξενία, την ευγένεια αλλά και την ΄΄Γκρίκο΄΄ ελληνική διάλεκτο που σώζουν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Οτράντο, σημαντικό λιμάνι που ιδρύθηκε από Έλληνες της Βυζαντινής εποχής. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του 17ου αιώνα, την βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Πέτρου με τις περίφημες αγιογραφίες κ.α. Επιστροφή στο Λέτσε στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 15/04/18, ΛΕΤΣΕ – ΜΠΑΡΙ – ΕΝ ΠΛΩ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ, (233 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι. Εκεί θα επισκεφθούμε τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου, όπου φυλάσσονται τα οστά του Αγίου. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Ηγουμενίτσα στις 13:30. Άφιξη περίπου στις 23:00 το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 ευρώ / κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 375 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Μπάρι σε καμπίνες ΑΒ4 ( τετράκλινες εσωτερικές με w/c και ντουζ ) και Μπάρι – Ηγουμενίτσα σε καθίσματα αεροπορικού τύπου.

- Μία (1) διανυκτέρευση στην Ποσειδωνία (Paestum) και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Λέτσε σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****

- Τρία (3) πρωινά.

- Τρία (3) δείπνα.

- Επαγγελματία αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Περιηγήσεις - ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ 339/11-9-96 ) σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, σπήλαια και κέντρα διασκέδασης.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα ΄΄περιλαμβάνει΄΄.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα η αστυνομική σας ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το διαβατήριο σας σε ισχύ .

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.