τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΡΟΑΤΙΑ

Διάρκεια: 4 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 26 Αύγ, 2017 | Τιμή: €240 κατ'άτομο

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΡΟΑΤΙΑ

4 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΡΟΑΤΙΑ

 

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ - ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΔΥΡΡΑΧΙΟ

 

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ , 26/08/17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ (445 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κακαβιά συνεχίζουμε για το Μαυροβούνιο. Άφιξη στην Ποντγκόριτσα, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου με πληθυσμό 136.473 κατοίκους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ακολουθεί γνωριμία με την πόλη η οποία αποτελεί σημαντικό οικονομικό, εμπορικό, διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας και έδρα Πανεπιστημίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 27/08/17 , ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (167 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών. Η Μπούντβα, θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές και τις παραλίες της αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την παλιά πόλη η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη . Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα όπως αμφορείς, κοσμήματα και εργαλεία που αποδεικνύουν ότι ο τόπος επηρεάστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel). Από εκεί, αναχώρηση για το Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (Ιταλικά: Κάταρο) , στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979 η πόλη καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναό του St. Tripuna (Τρύφωνα)- πολιούχος της πόλης- καθώς και το γοτθικό παλάτι Drago. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας, με διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου - Βοσνίας φτάνουμε στο Τρεμπινιέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την όμορφη πόλη της Βοσνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 28/08/17 ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ ( 32 χλμ x 2 = 64 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν, διέλευση συνόρων Βοσνίας – Κροατίας και αναχώρηση για μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, την κοσμοπολίτικη πόλη με την πανοραμική θέση και μια πόλη που είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco , το Ντουμπρόβνικ. Εκεί θα δούμε τα ανάκτορα με σπουδαιότερα αξιοθέατα το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Ακόμη, θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους . Στη συνέχεια, σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε - σύμφωνα με τη τοπική παράδοση - ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος, θαυμάζοντας την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηριού - εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με διέλευση συνόρων Κροατίας – Βοσνίας για επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Τρεμπινιέ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ , 29/08/17 , ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (560 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Βόσνιας –Μαυροβουνίου – Αλβανίας με άφιξη στο Δυρράχιο, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για γνωριμία με την αρχαία αποικία Επίδαμνος που μετονομάστηκε από τους Ρωμαίους και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες πόλεις της Αλβανίας. Στη συνέχεια, περνώντας από τα σύνορα Κακαβιάς, επιστροφή στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δε θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 240 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

- Μία (1) διανυκτέρευση στην Ποντγκόριτσα και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Τρεμπινιέ της Βοσνίας, σε ξενοδοχεία 4****.

- Τρία (3) πρωινά.

- Τρία (3) δείπνα.

- Επαγγελματία ξεναγό – αρχηγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Περιηγήσεις - ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-9-96 ) σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

- Κρουαζιέρα στο νησί Λόκρουμ.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα « περιλαμβάνει».

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το διαβατήριο σας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ .

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.