τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 31 Ιούλ, 2017 | Τιμή: €365 κατ'άτομο

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

ΣΟΦΙΑ – ΣΙΝΑΙΑ – ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ – ΒΑΡΝΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ - ΠΑΖΑΡΤΖΙΚ

 

1η ΜΕΡΑ , ΔΕΥΤΕΡΑ, 31/07/17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΣΟΦΙΑ (576 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας. Με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεση στάση για φαγητό στην περιοχή Σαντάνσκι συνεχίζουμε για τη Σόφια. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της Σόφιας, όπου θα δούμε τη Μητρόπολη του Αλεξάντερ Νέφσκυ, το πάρκο της Ελευθερίας, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, κ.ά. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ , ΤΡΙΤΗ, 01/08/17, ΣΟΦΙΑ – ΣΙΝΑΙΑ (482 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω της σημαντική παραδουνάβιας πόλης Ρούσε για το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, τη Σινάια. Διέλευση συνόρων Βουλγαρίας – Ρουμανίας .Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 02/08/17, ΣΙΝΑΙΑ – ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (249 χλμ).

Πρωινό. Ακολουθεί περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε το ανάκτορο των Βασιλέων της Ρουμανίας και το Ανάκτορο Πέλες. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση , η αίθουσα των όπλων και οι συλλογές σπάνιων αριστουργημάτων που κοσμούν 365 δωμάτια , το καθιστούν σαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Μεσαιωνικό Πύργο του Κόμη Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Από εκεί αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Πρόκειται για μια πόλη επιβλητική με τα εμβλήματά της που με το πέρασμα των αιώνων είχαν εγκατασταθεί Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι, Έλληνες και Γερμανοί, καθιστώντας την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη του Μπρασόβ και συνεχίζουμε για τη γοητευτική πρωτεύουσα της Ρουμανίας , το Βουκουρέστι. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 03/08/17, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.

Πρωινό. Αρχίζουμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια και στις τραπεζαρίες όπου θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατακευές το οποίο δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το Παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της Βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του Θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη, την στρατιωτική Ακαδημία και τη λεωφόρο Τσαουνέσκου Νίκης, η οποία έχει 40 σιντριβάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04/08/17, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ – ΒΑΡΝΑ (374 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Κωστάντζα, το σημαντικότερο λιμάνι της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα. Σημαντικό επίσης θέρετρο στο οποίο παραθερίζανε οι υψηλόβαθμοι του κόμματος. Εκεί θα έχουμε σχετική παραμονή για γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για την «Πρωτεύουσα του καλοκαιριού», τη Βάρνα. Μεγάλη πόλη, χτισμένη στη θέση της αρχαίας Ιωνικής Οδησσού όπου θα δούμε το ενδιαφέρον Ιστορικό Μουσείο και θα περιηγηθούμε στην πόλη. Θα δούμε τα Ρωμαικά Λουτρά του 2ου αιώνα, τη γέφυρα Ασπαρούχ, το Μουσείο της Μαύρης θάλασσας, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ενυδρείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 05/08/17, ΒΑΡΝΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ – ΠΑΖΑΡΤΖΙΚ (480 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και μέσω της πόλης Μπουργκάς, αναχώρηση για τη Μεσημβρία, όπου θα έχουμε μία πεζοπορική περιήγηση στην πόλη της Ελληνικής Μεσημβρίας, που ίδρυσαν οι Δωριείς των Μεγάρων, μιας μουσειακής πόλης που προστατεύεται από την Unesco, για να δούμε μερικές από τις θαυμάσιες και καλοδιατηρημένες βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες της. Συνεχίζουμε για Στάρα Ζαγόρα. Γνωριμία με την πόλη και συνεχίζουμε για το Παζαρτζίκ. Είναι μια πόλη από τη βουλγαρική όχθη του ποταμού Maritsa και πρωτεύουσα της επαρχίας του Παζαρτζίκ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη, όπου θα δούμε το Ναό του Αγίου Bogoroditsa, με τα ξυλόγλυπτα από τη Νέα και Παλαιά Διαθήκη και τα εικονίδια που ήταν ζωγραφισμένο από τον Stanislav Dospevski. Ακόμη, μπορείτε να περιπλανηθείτε στο κέντρο της πόλης, όπου μπορείτε να βρείτε πολλές καφετέριες και καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 06/08/17, ΠΑΖΑΡΤΖΙΚ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (591 χλμ).

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση . Με ενδιάμεση στάση στο Σαντάνσκι για ψώνια στην αγορά και φαγητό φτάνουμε στα σύνορα Προμαχώνα όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεση στάση για καφέ, άφιξη στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και όμορφες αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δε θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 365 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο, άνετο, ασφαλές, πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Σόφια, μία (1) διανυκτέρευση στη Σινάια, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι, μία (1) διανυκτέρευση στη Βάρνα και μία (1) διανυκτέρευση στο Παζαρτζίκ, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****.

- Έξι (6) πρωινά.

- Έξι (6) δείπνα.

- Έμπειρο ξεναγός - αρχηγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-9-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους , παλάτια και κέντρα διασκέδασης .

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Είσοδο στον Πύργο Μπραν και στο Ενυδρείο .

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα «περιλαμβάνει».

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το διαβατήριο σας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ .

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.