τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Διάρκεια: 6 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 24 Ιούν, 2017 | Τιμή: €320 κατ'άτομο

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ , ΣΑΒΒΑΤΟ, 24/06/2017, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΣΟΦΙΑ.

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας. Ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ. Άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεση στάση για φαγητό στην περιοχή Σαντάνσκι συνεχίζουμε για τη Σόφια. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της Σόφιας, όπου θα δούμε τη Μητρόπολη του Αλεξάντερ Νέφσκυ, το πάρκο της Ελευθερίας και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ , ΚΥΡΙΑΚΗ , 25/06/2017, ΣΟΦΙΑ – ΣΙΝΑΙΑ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Ρούσε, σημαντική παραδουνάβια πόλη και σύνορα Βουλγαρίας - Ρουμανίας. Διέλευση συνόρων και άφιξη στο μαργαριτάρι των Καρπαθίων, τη Σινάια, που είναι χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 26/06/2017, ΣΙΝΑΙΑ – ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.

Πρωινό. Ακολουθεί περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε το ανάκτορο των Βασιλέων της Ρουμανίας, το Ανάκτορο Πέλες. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση , η αίθουσα των όπλων και οι συλλογές σπάνιων αριστουργημάτων που κοσμούν 365 δωμάτια που το καθιστούν σαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Μεσαιωνικό Πύργο του Κόμη Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Από εκεί, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας το Μπρασόβ. Πόλη επιβλητική με τα εμβλήματά της που με το πέρασμα των αιώνων είχαν εγκατασταθεί Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι, Έλληνες και Γερμανοί, καθιστώντας την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη του Μπρασόβ, με κτίσματα του 18ου αιώνα για τη γοητευτική πρωτεύουσα της Ρουμανίας και συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 27/06/2017, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.

Πρωινό και αναχώρηση για την περιήγηση της χαριτωμένης Ρουμανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε το μέγαρο της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Ακόμη θα δούμε το Εθνικό Θέατρο, που φέρει το όνομα του Ρουμάνου δραματουργού Ίον Λούκα Καρατζιάλε, το Πανεπιστήμιο και μια σειρά από σημαντικά οικοδομήματα και πάρκα που κοσμούν το κέντρο της πόλης. Θα περπατήσουμε στις όχθες της γραφικής λίμνης Χεραστράου και θα επισκεφθούμε το μικρό αλλά πολύ χαριτωμένο Μουσείο Μινόβιτσι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 28/06/2017, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΖΑΡΤΖΙΚ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων και άφιξη στη Φιλιππούπολη τη δεύτερη κατά σειρά μετά τη Σόφια, πόλη της Βουλγαρίας. Θα γνωρίσουμε από κοντά την πανέμορφη αυτή γραφική πόλη, που το 1999 ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η κεντρική πλατεία στο Πλόβντιβ, ορίζεται δυτικά από το ωραίο πάρκο της Ελευθερίας, πελώριο κήπο, πολύ περιποιημένο, που δημιουργήθηκε από το 1892 με την ονομασία κήπος του τσάρου Συμεών. Επίσης, θα δούμε την Εθνική Όπερα και το Ρωμαϊκό Θέατρο. Λίγο πιο πέρα δεξιά βρίσκεται η Πινακοθήκη των Καλών Τεχνών. Ο δρομάκος που λέγεται Κάρ-Ιβάιλο, βγαίνει αμέσως στην οδό Τοντόρ-Σαμοντούμωφ και εκεί μπορούμε να δούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, η οποία βρίσκεται τριγυρισμένη από αυλή κλεισμένη μέσα σε ψηλό τοίχο. Ακόμη θα επισκεφθούμε την εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται από το 1832 πάνω στη θέση μιας παλιάς εκκλησίας του XVII αι. και ένα μέρος της ακουμπά στις αρχαίες ρωμαϊκές οχυρώσεις. Από εκεί, συνεχίζουμε για το Παζαρτζίκ. Μια πόλη από τη βουλγαρική όχθη του ποταμού Maritsa και πρωτεύουσα της επαρχίας του Παζαρτζίκ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη, όπου θα δούμε το Ναό του Αγίου Bogoroditsa, με τα ξυλόγλυπτα από τη Νέα και Παλαιά Διαθήκη και τα εικονίδια, που ήταν ζωγραφισμένο από Stanislav Dospevski. Ακόμη μπορείτε να περιπλανηθείτε στο κέντρο της πόλης, όπου μπορείτε να βρείτε πολλές καφετέριες και καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 29/06/2017, ΠΑΖΑΡΤΖΙΚ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 320 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Σόφια, μία (1) διανυκτέρευση στη Σιναϊα, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι και μία (1) διανυκτέρευση στο Παζαρτζίκ, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 3*** / 4****.

- Πέντε (5) πρωινά - μπουφέ.

- Πέντε (5) δείπνα.

- Έμπειρος ξεναγός - αρχηγός του γραφείου μας, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-6-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκεδάσεως και μουσεία.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.