Κροατία – Μαυροβούνιο

Κροατία – Μαυροβούνιο

26 Οκτωβρίου, 2017
4 ημέρες

4 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ , 26/10/17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (556 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κακαβιά συνεχίζουμε μέσω Μαυροβουνίου. Με διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Κροατίας, φτάνουμε σε μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, την κοσμοπολίτικη πόλη με την πανοραμική θέση και μια πόλη που είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη του Ντουμπρόβνικ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27/10/17 , ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ).

Πρωινό. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη, όπου θα δούμε τα ανάκτορα με τα  σπουδαιότερα αξιοθέατα το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Ακόμη, θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους . Στη συνέχεια, σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum  όπου ναυάγησε – σύμφωνα με τη τοπική παράδοση – ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος, θαυμάζοντας την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηριού – εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/10/17 , ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ (114 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Κροατίας – Μαυροβουνίου και άφιξη στο Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (Ιταλικά: Κάταρο) , στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979  η πόλη  καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναό του St. Tripuna (Τρύφωνα)- πολιούχος της πόλης- καθώς και το  γοτθικό παλάτι Drago. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για το διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών. Η Μπούντβα, θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές και τις παραλίες της  αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την παλιά πόλη η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη . Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα όπως αμφορείς, κοσμήματα και εργαλεία που αποδεικνύουν ότι ο τόπος επηρεάστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ , 29/10/17 , ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (460 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Αλβανίας με άφιξη στο Δυρράχιο, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για γνωριμία με την αρχαία αποικία Επίδαμνος που μετονομάστηκε από τους Ρωμαίους και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες πόλεις της Αλβανίας. Στη συνέχεια, περνώντας από τα σύνορα Κακαβιάς, επιστροφή στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή  100   ευρώ  κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δε θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  :

– Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

– Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ντουμπρόβνικ και μία (1) διανυκτέρευση στη Μπούντβα, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4****.

– Τρία (3) πρωινά.

– Τρία (3) δείπνα.

– Επαγγελματία ξεναγό – αρχηγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

– Περιηγήσεις – ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-9-96 ) σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

– Φ.Π.Α. 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  :

– Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

– Κρουαζιέρα στο νησί Λόκρουμ.

– Τα ποτά στα  δείπνα.

– Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα « περιλαμβάνει».

 

Προσοχή !  Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το διαβατήριο σας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ .       

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική  σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.

 

 

 

 

        PAMVOTIS TRAVEL –  Γραφείο Γενικού Τουρισμού       

Ν. Ζέρβα 7-9, 45332 Ιωάννινα Τηλ.: 26510-34774

Fax: 26510-37779 Τηλ. Οικίας: 26510-33512

www.pamvotistravel.gr pamvoioa@otenet.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας


Δηλώστε συμμετοχή για την συγκεκριμένη εκδρομή αναφέροντας μας την εκδρομή, τον αριθμό ατόμων και όλα τα στοιχεία σας, μέσω email ή τηλεφωνικά.
+30 26510 34774

info@pamvotistravel.gr
Γιατι Pamvotis Travel?

  • 30+ Χρόνια Εμπειρίας στον χώρο
  • Παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας
  • Πολυτελή ιδιόκτητα λεωφορεία
  • Εγγύηση για το ταξίδι σας