Kαππαδοκία

Kαππαδοκία

19 Ιουνίου, 2019
9 ημέρες

9 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ &

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

 

1η ΜΕΡΑ,  ΤΕΤΑΡΤΗ, 19/06/2019, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ (732 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Εγνατίας Οδού. Με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και φαγητό, άφιξη στα σύνορα όπου θα γίνει τελωνειακός έλεγχος και αναχώρηση για την Καλλίπολη όπου θα πάρουμε το ferry-boat. Άφιξη στο Τσανάκκαλε «Τσανάκ» ή Δαρδανέλλια, πόλη & λιμάνι της Τουρκίας στην Επαρχία Τσανάκκαλε στη νότια (Ασιατική ) ακτή των Δαρδανελλίων (ή Ελλησπόντου), με το «ξύλινο άλογο» από την ταινία Τροία να εκτίθεται στην ακτή της πόλης σαν την πλησιέστερη πόλη στη θέση της αρχαίας Τροίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ,  ΠΕΜΠΤΗ, 20/06/2019,  ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ–ΤΡΟΙΑ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ (331 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Τροία, την παλιά πόλη του Πριάμου που έκλεψε την ωραία Ελένη και αφορμή του τρωικού πολέμου. Σχετική παραμονή εκεί για επίσκεψη και αναχώρηση για τα αρχαία ερείπια της άλλοτε ακμάζουσας Περγάμου. Εδώ τελειοποιήθηκε η περγαμήνη. Θα δούμε το Ασκληπιείο, τον ναό του Αγ. Ιωάννου και την παλιά ελληνική συνοικία. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και το σημαντικότερο λιμάνι εξαγωγών, την Σμύρνη. Με πέρασμα από το Κορδελιό, ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε τις υπέροχες πλατείες, την πανέμορφη παραλιακή λεωφόρο Κονακ Μεϊνταν, τα τζαμιά Χισάρ και Σαντιρβάν, τη Μούρνοβα, το Διοικητήριο, την ιστορική προκυμαία, την Ελληνική συνοικία και τη σύγχρονη πόλη. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21/06/2019, ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕΣΠΑΡΤΗ ΠΙΣΙΔΙΑΣ(476 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Παμούκαλε (Ιεράπολις), για το οποίο η μυθολογία λέει ότι βρέθηκε από το θεό Απόλλωνα. Χτίστηκε από το βασιλιά της Περγάμου τον 2ο αιώνα π.Χ. και ήδη από την αρχαιότητα ήταν γνωστό για τις ιαματικές του πηγές. Ακολουθεί περιήγηση στα αξιοθέατα του Παμούκαλε. Είναι εντυπωσιακό το γεωλογικό τοπίο με τους ασβεστόλιθους σχηματισμούς και τα θερμά λουτρά γνωστό και σαν κάστρο του Βαμβακιού. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στον αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης που θεωρείται και τόπος μαρτυρίου του Αποστόλου Φιλίππου. Εκεί θα δούμε λουτρά διαμορφωμένα σε μουσείο, το μεγάλο θέατρο, την Παλαιοχριστιανική Βασιλική, διάφορα κτίσματα και την πιο εντυπωσιακή νεκρόπολη με τα ναόσχημα ταφικά μνημεία που μαγεύουν τον επισκέπτη. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για τη Σπάρτη.  Όταν ακούμε Σπάρτη, ο νους μας συνήθως τρέχει στον Λεωνίδα, στους τριακοσίους και στην δοξασμένη πόλη της Πελοποννήσου!  Όμως υπάρχει και μία άλλη Σπάρτη όχι τόσο γνωστή και όχι τόσο δοξασμένη. Η Σπάρτη της Μικράς Ασίας. Αυτή η Σπάρτη έχει λάβει σήμερα από τους Τούρκους το όνομα Isparta. Βρίσκεται 130 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Αττάλειας κτισμένη σ’ ένα οροπέδιο κοντά  στους πρόποδες του βουνού Ταύρος. Είναι μία πλούσια και όμορφη πόλη, η οποία αντλεί τον πλούτο της και από τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει και από την καλλιέργεια των τριανταφυλλιών που φύονται στο εύφορο οροπέδιό της και εξ αιτίας των τριανταφυλλιών, χαϊδευτικά την ονομάζουν και  «πόλη των ρόδων».  Ως γνωστόν, η Σπάρτη αυτή αποτελεί μία από τις αλησμόνητες πατρίδες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την ελληνική συνοικία και την εκκλησία της Θεοτόκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 22/06/2019, ΣΠΑΡΤΗ ΠΙΣΙΔΙΑΣ – ΙΚΟΝΙΟ – ΚΑΡΒΑΛΗ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ (ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ) – ΠΡΟΚΟΠΙ , ( 458 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω της λίμνης Εγιρδίρ για το Ικόνιο. Μικρή περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε το τάγμα των Δερβίσιδων και στη συνέχεια, μέσω Ακσαράι, άφιξη στην πόλη της Καρβάλης, με τα πέτρινα σπίτια και το ναό του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου χτισμένη σε μια πλαγιά από πωρόλιθο. Από εκεί, συνεχίζουμε για την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής (Ντερικουγιού), μια από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας η οποία φτάνει σε βάθος τα 85 μέτρα και περιλαμβάνει στάβλους, κελάρια, αποθήκες, τραπεζαρίες, εκκλησίες, οινοποιείο και ιεραποστολική σχολή με μελετητήριο σχηματίζοντας ολόκληρους λαβύρινθους. Επίσκεψη της πόλης και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό που θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Από εκεί, συνεχίζουμε για το Προκόπι της Καππαδοκίας (Urgup) την πόλη όπου μαρτύρησε ο Άγιος Ιωάννης Ρώσσος. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 23/06/2019, ΠΡΟΚΟΠΙ – ΑΒΑΝΟΣ (ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ) – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΖΙΛΕ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΙΓΔΗΣ –  ΠΡΟΚΟΠΙ (ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ) (327 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Άβανο για να παρακολουθήσουμε τη θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Μετά το τέλος της λειτουργίας, αναχώρηση για τη μυστηριώδη Καππαδοκία με τα σεληνιακά τοπία. Μυριάδες μετέωροι βράχοι με μυτερούς κώνους που δίνουν την εντύπωση ότι αναδύονται μέσα από τα έγκατα της γης σαν δάκτυλα κελευστικά που ικετεύουν τα Θεία. Άφιξη στην Καισάρεια, την πατρίδα του Μ. Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την πόλη των μαυσωλείων που είναι χτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο τη ΄΄χιονισμένη΄΄ πυραμίδα του Ερζιγιέτ, του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαίστειου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας (περιήγηση στην πόλη). Θα δούμε την Πλατεία Ατατούρκ, τα Τείχη Ιουστινιανού, τα Σελτζουκικά τζαμιά και θα περιπλανηθούμε στην κλειστή αγορά. Από εκεί, συνεχίζουμε για το χωριό Ζίλε Ντέβελι, όπου θα έχουμε γνωριμία και θα παραμείνουμε για φαγητό. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την περιοχή Νίγδης όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι των παλαιών ασημιών την επονομαζόμενη και Μονή της Παναγίτσας. Είναι ένα μεγάλο λαξεμένο μοναστικό συγκρότημα του 11ου αιώνα στο χωριό Γκιουμουσλέρ, λίγο έξω από την πόλη της Νίγδης. Επιστροφή στο Προκόπι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ,  ΔΕΥΤΕΡΑ, 24/06/2019, ΠΡΟΚΟΠΙ –  ΣΙΝΑΣΟΣ –  ΠΡΟΥΣΑ ( 651 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Σινασό που ήταν η παλαιότερη ανθηρή ελληνική κοινότητα και πνευματικό κέντρο της Καππαδοκίας γνωστή ως ΄΄Αθήνα της Ανατολής΄΄ λόγω της καθαρότητας και της ομορφιάς της Ελληνικής γλώσσας που μιλούσαν οι κάτοικοι. Σχετική παραμονή για γνωριμία με την πόλη και συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, την Προύσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 25/06/2019, ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (185 χλμ) .

Πρωινό. Γνωριμία με την πόλη της Προύσας, όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο Ουλού Τζαμί του 1399, τα λουτρά του αυτοκράτορα Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε στην πλούσια κλειστή αγορά της Προύσας με τα γνωστά μπουρνούζια, τις πετσέτες, καθώς και τα ωραία μεταξωτά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί επίσκεψη της πόλης. Θα δούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626μ.Χ. Ακόμη, θα δούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής στο (Μπαλουκλί), με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά χρυσόψαρα και τους τάφους των Πατριαρχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

8η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ , 26/06/2019,  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ .

Πρωινό και συνεχίζουμε την περιήγηση στην Πόλη. Επίσκεψη στην περίφημη  εκκλησία – θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Ο ναός της Αγίας Σοφίας ή Αγιά – Σοφιά, όπως συνηθίζουμε να την προφέρουμε, είναι ένα από σημαντικότερα μνημεία της σύγχρονης ιστορίας αλλά και ένα από τα κορυφαία σύμβολα της Ορθοδοξίας, το οποίο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων. Συνεχίζουμε με το Βυζαντινό Ιππόδρομο ( το Ατ. Μειντάν ) με τον υπέροχο (Ντικιλίτας) κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά το χάλκινο τρίποδα των Δελφών. Ακόμη θα δούμε τους αμύθητης αξίας θησαυρούς των σουλτάνων στο Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ και την περίφημη Μονή της Χώρας με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Στη συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφθείτε το Καπαλί Τσαρσί (κλειστή αγορά) με τα χιλιάδες καταστήματα με  χρυσαφικά, δερμάτινα κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

9η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 27/06/2019, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( 850 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων από Κήπους και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην πόλη μας, έχοντας ακόμη νωπές στη μνήμη μας, εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  :

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

– Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο, πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

– Μία (1) διανυκτέρευση στο Τσανάκαλε, μία (1) διανυκτέρευση στη Σμύρνη, μία (1) διανυκτέρευση στη Σπάρτη Πισιδίας, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Προκόπι, μία (1) διανυκτέρευση στην Προύσα και δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4**** .

– Οχτώ (8) πρωινά – μπουφέ.

– Έξι (6) δείπνα (1 Τσανάκαλε, 1 Σμύρνη, 1 Σπάρτη, 2 Προκόπι, 1 Προύσα) .

– Περιηγήσεις-ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμά μας.

– Τοπικό ξεναγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

– Φ.Π.Α.

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

– Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκεδάσεως.

– Δύο (2) δείπνα στην Κωνσταντινούπολη.

– Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

– Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

Προσοχή !  Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική  σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.

Επικοινωνήστε μαζί μας


Δηλώστε συμμετοχή για την συγκεκριμένη εκδρομή αναφέροντας μας την εκδρομή, τον αριθμό ατόμων και όλα τα στοιχεία σας, μέσω email ή τηλεφωνικά.
+30 26510 34774

info@pamvotistravel.gr
Γιατι Pamvotis Travel?

  • 30+ Χρόνια Εμπειρίας στον χώρο
  • Παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας
  • Πολυτελή ιδιόκτητα λεωφορεία
  • Εγγύηση για το ταξίδι σας