Αλβανία

Αλβανία

27 Οκτωβρίου, 2017
3 ημέρες

 

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

( ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΤΕΠΕΛΕΝΙ – ΑΥΛΩΝΑ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ –

ΤΙΡΑΝΑ – ΕΛΜΠΑΣΑΝ – ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ – Κορυτσά)

 

1η μέρα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27/10/17, Ιωάννινα – Αργυρόκαστρο – Τεπελένι – Αυλώνα – Δυρράχιο (330 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  για το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς στις 08:00 π.μ. Άφιξη στα σύνορα όπου θα γίνει σχετικός έλεγχος και διέλευση. Συνεχίζουμε το δρόμο μας για Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο ΄΄ψηφιδωτό΄΄, που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. Συνεχίζουμε για Τεπελένι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το άγαλμα του Αλί Πασά και το κάστρο του. Το Τεπελένι είναι κοντά στην Κλεισούρα όπου έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες αυτού του ηρωικού έπους του 1940 – 1941. Υπολογίζεται ότι στα βουνά αυτά έχουν πέσει περίπου 2000 στρατιώτες και αξιωματικοί του ελληνικού στρατού. Επόμενη στάση μας είναι η Αυλώνα, το δεύτερο λιμάνι της χώρας μετά το Δυρράχιο. Όμορφη πόλη με πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση τα τελευταία χρόνια.  Είναι παραθαλάσσια πόλη, με 78.000 κατοίκους. Θεωρείται ιστορικής σημασίας πόλη, διότι εκεί έγινε το 1912 η συνέλευση που διακήρυξε την ανεξαρτησία της Αλβανίας και υπήρξε η έδρα της πρώτης Εθνικής Κυβέρνησης υπό τον Ismail Qemali. Στην συνέχεια διασχίζουμε σημαντικές εμπορικές πόλεις της κεντρικής Αλβανίας όπως το Φιέρι, Λούσνια και Καβάγια. Τελευταία μας στάση το  Δυρράχιο (Durrës ), κύριο  λιμάνι της χώρας και η δεύτερη σε μέγεθος πόλη, με 200.000 κατοίκους. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΣΑΒΒΑΤΟ , 28/10/17, Δυρράχιο – Τίρανα – Δυρράχιο (35χλμ. x 2 = 70 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αρχιεπισκοπής. Ακολουθεί, μια βόλτα με το λεωφορείο στις κεντρικές πλατιές της πρωτεύουσας και στα υπουργεία,  ξενάγηση στο Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο. Δίπλα θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ’ άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Τελειώνοντας τη περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, βλέπουμε την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο και δίπλα το εθνικό στάδιο Qemal Stafa. Είναι η πρωτεύουσα της Αλβανίας από το 1920. Έχει σήμερα πλέον περίπου 1.500.000 κατοίκους και αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη και η πλατειά της Μητέρας Τερέζας. Επιστροφή στο Δυρράχιο και ακολουθεί περιήγηση στην πόλη του Δυρραχίου που ονομάζεται σήμερα DURRES. Iδρύθηκε με το όνομα Επίδαμνος το 627 Π.Χ. από Κερκυραίους και Κορίνθιους. Θα επισκεφθούμε τη Ρωμαϊκή αγορά, και  το 15.000 θέσεων ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το οποίο χτίστηκε κατά το 2ο μ. Χ. αιώνα και το οποίο διαθέτει και παλαιοχριστιανική κρύπτη με σπάνια ψηφιδωτά, τα οποία σώζονται σε πολύ καλή κατάσταση και αποτελούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

3η μέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ , 29/10/17 Δυρράχιο – Έλμπασαν – Κορυτσά – Ιωάννινα (441 χλμ).

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Έλμπασαν, όπου στο κέντρο της πόλης θα δούμε τα τείχη, τα φρούρια όπως και την παλιά πόλη. Στην συνεχεία στο δρόμο μας θα βλέπουμε όμορφες εικόνες δίπλα στον πόταμο Γενουση (Shkumbin). Στον δρόμο μας για Κορυτσά περνάμε από της πόλεις Λιμπραζντ, Μαλικ, και Πόγραδετς είναι κτισμένο στις όχθες της λίμνης Οχρίδας, απέναντι από πόλεις τον Σκοπιών. Τελευταία στάση στην γραφική πόλη της Κορυτσάς. Πανέμορφα αρχοντικά σε σύμπλεγμα με ιταλικά κτίρια και παλιές εργατικές κατοικίες σοβιετικού τύπου. Κατά την περιήγηση θα επισκεφθούμε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό όπου ανακαινίστηκε από τον παναγιότατο Aρχιεπίσκοπο  Αλβανίας Αναστάσιο, καθώς επίσης και το μουσείο βυζαντινής τέχνης που βρίσκεται κοντά στον Ναό. Εδώ θα θαυμάσουμε δεκάδες Βυζαντινές εικόνες που έχουν συγκεντρωθεί εκεί μετά από μια επίπονη προσπάθεια, όπως επίσης από τον καταπληκτικό άμβωνα της εκκλησιάς της Ζωοδόχου Πηγής που είχε ισοπεδωθεί από το καθεστώς του Εμβερ Χότζα. Η Κορυτσά παλιά ήταν το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλβανίας κλπ. Η πόλη εκτός από σημαντικό εμπορικό αποτελούσε και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής από τον 18ο αιώνα, με πλήθος ελληνικών σχολείων να λειτουργούν σε αυτή. Παραμονή για γεύμα και στη συνέχεια, αναχώρηση για επιστροφή. Διέλευση των συνόρων Κρυσταλλοπηγής και αργά το απόγευμα φτάνουμε στα Ιωάννινα.

 

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή  70   ευρώ  κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  :

– Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας,

με την  πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

– Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Δυρράχιο σε ξενοδοχείο 4****.

– Δύο (2) πρωινά.

– Δύο (2) δείπνα.

– Ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό.

– Περιηγήσεις – ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ 339/11-9-96 ) σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

– Φ.Π.Α. 

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  :

– Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

– Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

– Τα ποτά στα  δείπνα.

 

Προσοχή !  Χρειάζεται απαραίτητα διαβατήριο το οποίο βρίσκεται σε ισχύ ή καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική  σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.

 

 Pamvotis Travel – Γραφείο Γενικού Τουρισμού       

Ν. Ζέρβα 7-9, 45332    Ιωάννινα    Τηλ.: 26510-34774

Fax: 26510-37779      www.pamvotistravel.gr      pamvoioa@otenet.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας


Δηλώστε συμμετοχή για την συγκεκριμένη εκδρομή αναφέροντας μας την εκδρομή, τον αριθμό ατόμων και όλα τα στοιχεία σας, μέσω email ή τηλεφωνικά.
+30 26510 34774

info@pamvotistravel.gr
Γιατι Pamvotis Travel?

  • 30+ Χρόνια Εμπειρίας στον χώρο
  • Παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας
  • Πολυτελή ιδιόκτητα λεωφορεία
  • Εγγύηση για το ταξίδι σας