Καρπενήσι

Καρπενήσι

2 ημέρες

2 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 

**Oι εκδρομές μας πραγματοποιούνται με πληρότητα 65 % και τηρούμε κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο για να έχουμε ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι**

 

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ , 07/11/2020 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ–ΜΟΝΗ ΤΑΤΑΡΝΑΣ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ. (237 χλμ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί και αναχώρηση για το νομό Ευρυτανίας, με τα άφθονα νερά και χωριά απομονωμένα, πνιγμένα στα έλατα, τις οξιές, τα πεύκα και τις λεύκες, εκεί όπου οι περισσότερες περιοχές παραμένουν ένα παρθένο Τμήμα της χώρας. Στάση στην Ανατολική όχθη της λίμνης των Κρεμαστών, στο τμήμα των Αγράφων που ανήκει στην Ευρυτανία. Παλιά ονομαζόταν Τατάρνα. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Τατάρνας με την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική, που ονομαζόταν άλλοτε μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης και θεωρείται από τα σπουδαιότερα της Ελλάδας. Η στρατηγική του θέση το έκανε ιδανικό κρησφύγετο και χώρο περίθαλψης των επαναστατών κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και τέλειο ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις του Καραϊσκάκη. Στο μουσείο του μοναστηριού επίσης μπορείτε να δείτε πολλά κειμήλια που διασώζονται , όπως άμφια, ευαγγέλια, εικόνες και μεταξύ αυτών το καντήλι που πρόσφερε ο Κατσαντώνης ,ηρωικός κλέφτης των Αγράφων και του Βάλτου .Στη συνέχεια άφιξη στο Καρπενήσι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για γεύμα στην γραφική πλατεία  και για μια πρώτη γνωριμία με την κωμόπολη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τις αξιόλογες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες. Για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο σε κάποια από τις τοπικές παραδοσιακές ταβέρνες. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 08/11/20, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ– ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ – ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ -–ΙΩΑΝΝΙΝΑ (239 χλμ).

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε τη ξακουστή Μονή Προυσσού . Είναι χτισμένη σε απότομο βράχο που έχτισαν το 829 μ.Χ. οι μοναχοί Διονύσιος και Τιμόθεος και οι οποίοι έφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσσα της Μικράς Ασίας, που σώθηκε από θαύμα στην περίοδο των εικονομαχιών . Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για να επισκεφθούμε τα δύο παραδοσιακά χωριά, το Μικρό και το Μεγάλο χωριό. Το Μικρό Χωριό είναι ένας ορεινός προορισμός του Καρπενησίου με παραδοσιακά σπίτια και πέτρινα δρομάκια που κρατάει ζωντανή την ομορφιά και την αρχοντιά του. Το Μεγάλο Χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καλιακούδα, σε ύψος 700μ. απέναντι από τον Καρπενησιώτη ποταμό, στολισμένο με παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια όπου είναι κτισμένο μέσα σε πυκνό ελατόδασος . Στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στο Καρπενήσι όπου θα παραμείνουμε για φαγητό . Μετά το γεύμα μας επιβίβαση στο πούλμαν για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :    / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

– Μεταφορά με πολυτελές, , ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

– Μία (1) διανυκτέρευση στο Καρπενήσι, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας, με πρωινό.

– Τοπικό φόρο διαμονής.

-Συνοδό γραφείου που θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες, για την εκτέλεση του προγράμματος και τις περιηγήσεις σας.

– Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

– Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

– Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης.

– Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο στο πρόγραμμα.

– Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική  σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.

 

 

**ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Απαραίτητη η χρήση μάσκας κατά την διαδρομή .

 

Επικοινωνήστε μαζί μας


Δηλώστε συμμετοχή για την συγκεκριμένη εκδρομή αναφέροντας μας την εκδρομή, τον αριθμό ατόμων και όλα τα στοιχεία σας, μέσω email ή τηλεφωνικά.
+30 26510 34774

info@pamvotistravel.gr
Γιατι Pamvotis Travel?

  • 30+ Χρόνια Εμπειρίας στον χώρο
  • Παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας
  • Πολυτελή ιδιόκτητα λεωφορεία
  • Εγγύηση για το ταξίδι σας