τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 17 Απρ, 2017 | Τιμή: €440 κατ'άτομο

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

7 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

 

ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ – ΖΑΝΤΑΡ –

ΛΙΜΝΕΣ PLITVICE – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – BENETIA

 

1η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 17/04/17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ, (491χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κακαβιά συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω Τιράνων και με διέλευση συνόρων Αλβανίας – Μαυροβουνίου, άφιξη στο διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών. Η Μπούντβα, θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες, αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την κοσμοπολίτικη Μπούντβα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 18/04/17, ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, (115 χλμ).

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της παλιάς πόλης η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη, το κέντρο της παλιάς πόλης όπου βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα, αμφορείς, κοσμήματα, εργαλεία και αποδεικνύουν ότι ο τόπος διαποτίστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel). Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με ενδιάμεση στάση στο Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (ιταλικά: Κάταρο) , στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979, η πόλη καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναό του St. Tripuna (πολιούχος της πόλης) καθώς και το γοτθικό παλάτι Drago. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν, διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Κροατίας και άφιξη στο κοσμοπολίτικο Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το Ντουμπρόβνικ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 19/04/17, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στο Ντουμπρόβνικ , το οποίο θεωρείται μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, με την πανοραμική θέση και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς (Unesco). Θα δούμε τα ανάκτορα με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα, το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Ακόμη, θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους που προσφέρει η πόλη αυτή στους πολλούς επισκέπτες της. Στη συνέχεια, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, προτείνουμε κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου-εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Αναχώρηση από το Lokrum. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ όπου θα έχετε χρόνο ελεύθερο στη διάθεσή σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 20/04/17, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ (317χλμ)

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Η πανέμορφη διαδρομή μας κατά μήκος των , < δαντελωτών > Δαλματικών ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να περιηγηθούμε στην πόλη όπου ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με άφιξη στο Σίμπενικ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21/04/17, ΣΙΜΠΕΝΙΚ – ΖΑΝΤΑΡ - ΛΙΜΝΕΣ PLITVICE - ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (443χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη στην πόλη Ζαντάρ, όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της θάλασσας, και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του Βυζαντινού στόλου. Το1409 ο βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις της Δαλματίας για 100.000 δουκάτα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το μοναδικό σύμπλεγμα των 19 τουρκουάζ λιμνών, Plitvice που τελεί υπό τη προστασία της Unesco. Θα περιπλανηθούμε πάνω σε ξύλινα γεφύρια και μονοπάτια και θα απολαύσουμε την φύση σε όλο της το μεγαλείο δίπλα στους καταρράκτες, όπου τα παρθένα νερά των λιμνών βρίσκονται σε διάφορα υψομετρικά επίπεδα. Στη συνέχεια , αναχώρηση για Λουμπλιάνα. Η Σλοβενία ονομάζεται η ΄΄Κοιμωμένη Ομορφιά της Ευρώπης ΄’ και η πρωτεύουσα της στις όχθες του συνώνυμου ποταμού το επιβεβαιώνει. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια, αναχώρηση για να δούμε πολλά αξιοθέατα της παλιάς πόλης όπως το Βοτανικό κήπο, το πάρκο Τίβολι, το Δημαρχείο , τα παλάτια της , οι γέφυρες , η Όπερα , τα ρωμαϊκά τείχη , τα πολλά μουσεία της και το κάστρο (απ΄ όπου έχει πανοραμική θέα της πόλης και της περιοχής της). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 22/04/17, ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – BENETIA (243 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Βενετίας. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ΜΕΡΑ , ΚΥΡΙΑΚΗ, 23/04/17, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ. (80χλμ)

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :440 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία των οδηγών μας.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Μπούντβα, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ντουμπρόβνικ, μία (1) διανυκτέρευση στο Σίμπενικ και μία (1) διανυκτέρευση στη Λουμπλιάνα, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας 4****.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Βενετία - Ηγουμενίτσα σε ΑΒ4 (4κλινες καμπίνες εσωτερικές), με w/c και ντουζ.

- Πέντε (5) πρωινά - μπουφέ.

- Πέντε (5) δείπνα.

- Έμπειρος επαγγελματίας αρχηγός - ξεναγός του γραφείου μας, καθ΄ ‘ολη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-6-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκέδασης και μουσεία.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.