τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Διάρκεια: 6 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 14 Απρ, 2017 | Τιμή: €365 κατ'άτομο

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ , Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14/04/17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΣΟΦΙΑ (576 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας. Με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ, άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Σαντάνσκι, πόλη στο κέντρο μιας πλούσιας γεωργικής περιοχής. Εκεί θα έχουμε σχετική παραμονή για φαγητό και χρόνο ελεύθερο για ψώνια στην πλούσια αγορά της πόλης. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τη Σόφια. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Αναχώρηση για παρακολούθηση της θείας λειτουργίας της Μ. Παρασκευής και προσκύνημα του επιταφίου σε τοπική εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ , Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ, 15/04/17, ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (358 χλμ).

Πρωινό. Περιήγηση στο κέντρο της Σόφιας. Ξεκινάμε με τη Μητρόπολη του Αλεξάντερ Νέφσκυ, το πάρκο της Ελευθερίας, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το ανάκτορο που τώρα στεγάζει το Εθνογραφικό Μουσείο και την Εθνική Πινακοθήκη Καλών Τεχνών. Ακόμη θα επισκεφθούμε την εκκλησία Μπογιάννας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Ρούσε, σημαντική παραδουνάβια πόλη και σύνορα Βουλγαρίας - Ρουμανίας. Διέλευση συνόρων και άφιξη στη γοητευτική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση σε τοπική ορθόδοξη εκκλησία. Ακολουθεί εορταστικό αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 16/04/17, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.

Πρωινό και αναχώρηση για την περιήγηση της χαριτωμένης Ρουμανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε το μέγαρο της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Ακόμη θα δούμε το Εθνικό Θέατρο, που φέρει το όνομα του Ρουμάνου δραματουργού Ίον Λούκα Καρατζιάλε, το Πανεπιστήμιο και μια σειρά από σημαντικά οικοδομήματα και πάρκα που κοσμούν το κέντρο της πόλης. Θα περπατήσουμε στις όχθες της γραφικής λίμνης Χεραστράου και θα επισκεφθούμε το μικρό αλλά πολύ χαριτωμένο Μουσείο Μινόβιτσι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 17/04/17, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ–ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ–ΒΑΡΝΑ (374 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Κωστάντζα, το σημαντικότερο λιμάνι της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα. Σημαντικό επίσης θέρετρο, στο οποίο παραθερίζανε οι υψηλόβαθμοι του κόμματος. Εκεί θα έχουμε σχετική παραμονή για γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για την ΄΄πρωτεύουσα του καλοκαιριού΄΄, τη Βάρνα. Μεγάλη πόλη, χτισμένη στην θέση της αρχαίας Ιωνικής Οδησσού όπου θα δούμε το ενδιαφέρον Ιστορικό μουσείο και θα περιηγηθούμε στην πόλη. Θα δούμε τα Ρωμαικά λουτρά του 2ου αιώνα, την γέφυρα Ασπαρούχ, το μουσείο της Μαύρης θάλασσας, το αρχαιολογικό μουσείο και το ενυδρείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 18/04/17, ΒΑΡΝΑ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ -ΠΑΖΑΡΤΖΙΚ (423 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και μέσω της πόλης Μπουργκάς, όπου θα έχουμε σχετική παραμονή για γνωριμία, αναχώρηση για τη Μεσημβρία, όπου θα έχουμε μία πεζοπορική περιήγηση στην πόλη της Ελληνικής Μεσημβρίας, που ίδρυσαν οι Δωριείς των Μεγάρων μιάς μουσειακής πόλης που προστατεύεται από την Unesco για να δούμε μερικές από τις θαυμάσιες και καλοδιατηρημένες βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες. Συνεχίζουμε για Στάρα Ζαγόρα. Γνωριμία με την πόλη και συνεχίζουμε για Παζαρτζίκ. Μια πόλη από τη βουλγαρική όχθη του ποταμού Maritsa και πρωτεύουσα της επαρχίας του Παζαρτζίκ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Αναχώρηση για γνωριμία με την πόλη, όπου θα δούμε το Ναό του Αγίου Bogoroditsa, με τα ξυλόγλυπτα από τη Νέα και Παλαιά Διαθήκη και τα εικονίδια, που ήταν ζωγραφισμένο από Stanislav Dospevski. Ακόμη μπορείτε να περιπλανηθείτε στο κέντρο της πόλης, όπου μπορείτε να βρείτε πολλές καφετέριες και καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ , ΤΕΤΑΡΤΗ, 19/04/17, ΠΑΖΑΡΤΖΙΚ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (591 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση συνόρων. Στη συνέχεια, με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο, άφιξη στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 365 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο, άνετο, ασφαλές, πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Σόφια, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι, μία (1) διανυκτέρευση στη Βάρνα και μία (1) διανυκτέρευση στο Παζαρτζίκ, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****.

- Πέντε (5) πρωινά.

- Πέντε (5) δείπνα.

- Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός Βουλγαρία & Ρουμανία.

- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ 339/11-9-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

- Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.