τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΡΟΑΤΙΑ

Διάρκεια: 4 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Πέμπτη 23 Μάρ, 2017 | Τιμή: €230 κατ'άτομο

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΡΟΑΤΙΑ

4 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΡΟΑΤΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΝΤΒΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 23/03/2017, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (553 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κακαβιά συνεχίζουμε μέσω Μαυροβουνίου και Κροατίας για μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, την κοσμοπολίτικη πόλη με την πανοραμική θέση και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς (Unesco), το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24/03/2017, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ.

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε τα ανάκτορα με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα, το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Ακόμη, θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους που προσφέρει η πόλη αυτή στους πολλούς επισκέπτες της. Στη συνέχεια, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, προτείνουμε κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε - σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση - ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος, θαυμάζοντας την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου - εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 25/03/2017, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ (128 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν, διέλευση συνόρων Κροατίας – Μαυροβουνίου και άφιξη στο Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (ιταλικά: Κάταρο) , στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979, η πόλη καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναό του St. Tripuna (Τρύφωνα)- (πολιούχος της πόλης) καθώς και το γοτθικό παλάτι Drago. Συνεχίζουμε για το διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών. Η Μπούντβα, θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες, αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί περιήγηση πόλης, όπου θα δούμε την παλιά πόλη η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη, το κέντρο της παλιάς πόλης όπου βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα, αμφορείς, κοσμήματα, εργαλεία και αποδεικνύουν ότι ο τόπος διαποτίστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 26/03/2017, ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΤΙΡΑΝΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (508 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Αλβανίας και άφιξη στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, όπου θα ξεναγηθούμε. Θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ' άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Τελειώνοντας τη περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, βλέπουμε την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο και δίπλα το εθνικό στάδιο Qemal Stafa. Είναι η πρωτεύουσα της Αλβανίας από το 1920. Έχει σήμερα πλέον περίπου 1.500.000 κατοίκους και αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη και η πλατειά της Μητέρας Τερέζας. Θα έχουμε σχετική παραμονή για φαγητό και στη συνέχεια, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με διέλευση συνόρων Κακαβιάς για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 230 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ντουμπρόβνικ και μία (1) διανυκτέρευση στη Μπούντβα, σε ξενοδοχεία 4****.

- Τρία (3) πρωινά.

- Τρία (3) δείπνα.

- Επαγγελματίας ξεναγός – αρχηγός καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Περιηγήσεις - ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ 339/11-9-96 ) σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

- Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το διαβατήριο σας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ .